SUA interzic oficial echipamentele de telecomunicaţii chineze
Autor: Antonia Popescu | 26 noi 2022, 08:50
SUA interzic oficial echipamentele de telecomunicaţii chineze
SUA interzic oficial echipamentele de telecomunicaţii chineze
Autoritatea americană de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor (FCC) a anunţat vineri că interzice echipamente şi servicii de telecomunicaţii furnizate de cinci companii chineze, printre care Huawei şi ZTE, informează AFP.

Decretul vizează companii considerate o ameninţare la securitatea naţională a SUA şi priveşte vânzarea oricărui nou produs pe teritoriul american, nemaipermiţând obţinerea autorizaţiei de intrare pe piaţă.

Măsura vizează Huawei şi ZTE, supuse deja şi în trecut unor reguli similare, precum şi Dahua şi Hikvision, care furnizează echipamente de supraveghere video, şi Hytera, specializată ăn echipamente radio.

Produsele deja autorizate de FCC vor continua să existe pentru moment.

"Aceste noi reguli reprezintă o parte importantă a acţiunilor adoptate pentru a proteja poporul american împotriva ameninţărilor la adresa securităţii naţionale care implică echipamente de telecomunicaţii", a declarat preşedinta FCC, Jessica Rosenworcel, citată într-un comunicat.

Autoritatea de reglementare analizează de asemenea posibilitatea de a reevalua autorizaţiile deja acordate, precum şi procedurile de revizuire a interdicţiilor anunţate.

Continuând o politică a predecesorului său republican Donald Trump, preşedintele democrat Joe Biden a adoptat o poziţie fermă faţă de companiile chineze de telecomunicaţii, suspectate de spionaj în favoarea Beijingului.

Breguet Reines De Naples are un minutar ce-și schimbă forma VIDEO

Reines de Naples este o colecție emblematică a mărcii de ceasuri pentru femei, cu un design care este imediat recognoscibil și complet unic.

Două modele noi, unul cu un cadran albastru intens, sidef perlat, iar celălalt cu lac alb, conțin un nou mecanism ce acționează minutarul care își schimbă forma pe măsură ce se rotește în jurul cadranului.

Reines de Naples, introdus de Breguet în 2002, este mai nou decât alte ceasuri clasice precum Panther sau chiar Chanel J12, dar este inspirat de un ceas pe care Breguet l-a făcut pentru Caroline Murat, regina de Napoli, sora lui Napoleon, în 1812. Și are, astfel, o moștenire pe care nicio altă colecție modernă nu o poate revendica. Ceasul pe care Breguet l-a făcut pentru Caroline Murat este înregistrat ca fiind unul dintre, dacă nu chiar primul ceas de mână realizat vreodată. Originalul era un ceas cu repetiție de minute într-o carcasă de formă ovală.

Minutarul este compus din două brațe legate la un capăt, dar independente una de cealaltă, astfel încât se mișcă împreună, dar separat. Brațele își schimbă forma pe măsură ce se deplasează, datorită unui set complex de angrenaje, astfel încât, pe măsură ce se rotesc în jurul cadranului oval, ele iau forme diferite, adaptându-se în funcție de ora pe care o arată. Pe măsură ce minutele trec, fiecare braț funcționează de fapt cu o viteză diferită. Între timp, orele sunt citite pe un arc retrograd.

Reines de Naples este, de obicei, pe cât de decorativ pe atât de complex. Versiunea din sidef albastru intens (RDN 9835) este încrustată cu 161 de diamante pe lunetă, pe urechi și pe flanșă (luneta interioară, sub cristal). Închizătoarea pliabilă de pe curea este încrustată cu alte 28 de diamante, iar un diamant briolet este încrustat în coroană - care este plasată în poziția de la ora patru, ceea ce constituie și o semnătură a acestei colecții care face ca ceasul să fie mai ușor de purtat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Economia mondială nu se îndreaptă spre recesiune (FMI)

Fondul Monetar Internaţional a prezentat marţi o...

Gazprom se va retrage din consorțiul grec Prometheus Gas

După cum a declarat partea elenă, este un ”divorț de...

Prăbușire istorică pentru cipurile de memorie

Despre sectorul cipurilor de memorie se știe că are...

Prețul litiului a explodat, spre bucuria Chinei

Marii producători de litiu din China sunt pe cale să...

Card energie. Se simplifică modul de folosire al acestuia

În data de 08 decembrie 2022 a intrat în vigoare...

Crossuri externe