SUA își achită datoriile față de OMS. Sunt sute de milioane
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
SUA: Camera Reprezentanţilor a adoptat planul de redresare în valoare de 1900 miliarde de dolari
SUA: Camera Reprezentanţilor a adoptat planul de redresare în valoare de 1900 miliarde de dolari
SUA îşi vor îndeplini obligaţia care le revine de a vira până la sfârşitul lui februarie suma de peste 200 de milioane de dolari la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după ce au anulat planul lui Donald Trump de retragere din această organizaţie, a anunţat miercuri secretarul de stat Antony Blinken, relatează AFP, dpa şi Reuters.

"Este un pas înainte esenţial în respectarea obligaţiilor noastre financiare" faţă de OMS "şi reflectă angajamentul nostru reînnoit de a face în aşa fel ca ea să beneficieze de susţinerea de care are nevoie pentru a conduce răspunsul mondial împotriva pandemiei", a declarat şeful diplomaţiei americane în cadrul unei videoconferinţe a Consiliului de Securitate consacrate vaccinării împotriva COVID-19.

Preşedintele american Joe Biden a oprit retragerea ţării sale din OMS la câteva ore după începerea mandatului său. Retragerea a fost pusă în mişcare de predecesorul lui Biden, Donald Trump, anul trecut, şi ar fi devenit oficială în iulie.

O ieşire a SUA din OMS ar fi însemnat pentru agenţia ONU cu sediul la Geneva pierderea celui mai important contributor financiar. Washingtonul furnizează între 400 şi 500 de milioane de dolari pe an la bugetul OMS de aproape trei miliarde de dolari.

Citește și Acte personale expirate. Cum procedezi în 2021

SUA au anunţat, de asemenea, recent, că se vor alătura programului COVAX pentru împărţirea vaccinurilor împotriva COVID-19 între ţările bogate şi cele sărace.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel