SUA, mutare de forţă: Preşedintele Biden ar putea veni în Europa
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
SUA aplica sanctiuni Rusiei
SUA aplica sanctiuni Rusiei
Preşedintele SUA ar putea efectua un turneu în Europa în următoarele săptămâni.

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, ar putea efectua un turneu în Europa în următoarele săptămâni, în contextul conflictului militar din Ucraina, afirmă luni oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington, sub protecţia anonimatului.

Potrivit oficialilor citaţi, Preşedinţia SUA a iniţiat discuţii preliminare pentru pregătirea eventualului turneu al preşedintelui Joseph Biden. Turneul ar include participarea la reuniuni la Bruxelles cu liderii statelor NATO şi Uniunii Europene, precum şi o vizită în Polonia, informează CBS News.

Turneul va avea loc în contextul vizitelor efectuate recent în Europa de vicepreşedintele Kamala Harris şi de secretarul de Stat Antony Blinken. Kamala Harris a vizitat săptămâna trecută Polonia şi România. Joseph Biden menţine activ contactele cu liderii ţărilor europene din cadrul NATO, dar şi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, citează Mediafax.

 

Citeşte şi: Încă o lovitură pentru Putin. Ce i-a spus şefa Comisiei Europene lui Zelenski

 

Uniunea Europeană pregăteşte valul patru de sancţiuni pentru Rusia. Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a scris pe Twitter că l-a informat pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, despre faptul că UE pregătește al 4-lea val de sancțiuni. Ursula Von der Layen a scris pe Twitter despre războiul din Ucraina.

„Războiul lui Putin devine din ce în ce mai brutal în fiecare zi. Tocmai l-am informat pe preşedintele Zelenski despre al 4-lea pachet de sancţiuni”, a scris președintele CE. Ursula Von der Layen spune că UE este cu poporul ucrainean.

„Îl sprijinim cu un pachet de asistenţă macro-financiară de 1,2 miliarde de euro şi 500 de milioane de euro ajutor umanitar”, mai spune pe rețeaua de socializare preşedintele Comisiei Europene.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel