Scădere cu 5% a volumului lucrărilor de construcţii. Date INS
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Acest text este "născut-mort", afirmă cu insistenţă republicanii şi preşedintele american Donald Trump, a cărui semnătură este necesară pentru a intra în vigoare. Camera inferioară a Congresului SUA, majoritar democrată, a probat proiectul cu 208 pentru şi 199 contra, 14 democraţi fiind împotrivă, iar un republican pentru.
Liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, a apreciat că propunerea democraţilor "nu este deloc serioasă". El ar putea evita să o supună votului în Camera superioară.
Cu o valoare de 3.000 de miliarde, acest proiect de lege prevede noi plăţi directe către americani, de această dată de până la 6.000 de dolari pentru o familie, şi aproape 1.000 de miliarde de dolari pentru state şi comunităţile locale, astfel încât să se asigure salariile angajaţilor publici "esenţiali", precum cei din spitale şi şcoli.
De asemenea, sunt prevăzute fonduri pentru personalul din domeniul sanitar din întreaga ţară, spitale, precum şi pentru IMM-uri, dar şi cercetarea privind depistarea şi urmărirea, precum şi ajutor alimentar pentru cei mai defavorizaţi.
"Aprobaţi această lege pentru a da familiilor sprijinul de care au nevoie. Este vorba despre poporul american. Sunt familiile noastre. Ele suferă, au nevoie de ajutor, noi avem mijloacele şi posibilitatea de a face asta", a declarat în plen preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.
Citește și Donald Trump amenință China. Economisim 500 miliarde
Cu o zi înainte, ea admis că proiectul ar putea servi ca punct de pornire pentru negocieri. "Nu mi se pare că un alt plan de 3.000 de miliarde de dolari ar trebui să fie obiectivul" în acest moment, a subliniat în cursul zilei de vineri consilierul economic al preşedintelui Donald Trump, Larry Kudlow.
Casa Albă şi republicanii doresc o "pauză" pentru a evalua impactul măsurilor de o amploare istorică deja puse în aplicare, odată cu adoptarea la sfârşitul lui martie a unui uriaş plan de relansare de 2.200 de miliarde de dolari, completat la sfârşitul lunii aprilie cu un al doilea plan de ajutor de aproape 500 de miliarde de dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...