SUA: Viitorul secretar al Trezorerie pledează pentru cheltuieli MARI
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Lumea afacerilor nu stă pe loc! Tranzacție de peste 350 milioane dolari
Lumea afacerilor nu stă pe loc! Tranzacție de peste 350 milioane dolari
Janet Yellen, persoana propusă de preşedintele SUA, Joe Biden, pentru postul de secretar al Trezoreriei, îi va îndemna marţi pe parlamentarii americani să acţioneze la scară mare când vine vorba de următorul pachet de relansare şi să amâne pentru mai târziu preocupările privind deficitul, informează AFP şi Reuters.

"Nici eu şi nici preşedintele ales nu propunem acest pachet de sprijin fără a lua în calcul povara datoriei. Însă acum, când dobânzile sunt la minime istorice, cel mai inteligent lucru este să acţionăm la scară largă. Cred că avantajele vor depăşi cu mult costurile, în special dacă vom avea grijă de cei care se confruntă cu probleme de mult timp", se arată discursul ce urmează să fie ţinut de Janet Yellen în comisia de Finanţe a Senatului SUA.

INSP, despre COPIII care călătoresc cu părinţii vaccinaţi

Yellen, prima femeie care a ocupat postul de preşedinte al Rezervei Federale americane, urmează să fie audiată marţi de senatori, care vor confirma sau nu nominalizarea sa în postul cheie de secretar al Trezoreriei, echivalentul ministrului Finanţelor.

Rolul acestei economiste reputate, specializată în şomaj, va fi acela de a permite celei mai mari economii a lumii să depăşească criza economică actuală. Mii de mici companii americane au fost nevoite să îşi înceteze activitatea din cauza restricţiilor introduse de numeroase state pentru a limita propagarea pandemiei în timp ce milioane de americani şi-au pierdut locul de muncă.

În acest context, Janet Yellen ar urma să îi îndemne pe parlamentarii americani să aprobe planul de relansare propus de Joe Biden, lăsând în plan secund aspectele privitoare la creşterea datoriei publice. Fără acordul Congresului, şi mai ales al Senatului unde democraţii au o majoritate limitată, acest plan care cuprinde ajutoare pentru gospodării, companii şi colectivităţi locale, va eşua.

În paralel, deficitul bugetar al SUA nu încetase să crească ca urmare a cheltuielilor care au legătură cu Covid-19. În anul fiscal 2020, octombrie 2019-septembrie 2020, a ajuns la un nivel istoric de 3.132 de miliarde de dolari, de două ori mai mare decât precedentul record. De asemenea, datoria SUA a ajuns la finele lunii septembrie la 26.900 de miliarde de dolari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel