Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Intervenția Washingtonului are ca scop oprirea uneia dintre cele mai mari tranzacții occidentale în Rusia de la începutul războiului din Ucraina, conform unor surse citate de Reuters.
În cazul în care Raiffeisen va merge mai departe și se va dovedi că afacerea încalcă sancțiunile americane, Washingtonul ar putea impune penalități băncii, au declarat sursele.
Raiffeisen ar urma să cumpăre participația la Strabag, cu sediul la Viena, de la o companie pe care grupul de construcții a identificat-o ca fiind controlată de Oleg Deripaska.
În ultimele săptămâni, înalți oficiali ai Trezoreriei SUA și-au arătat îngrijorarea cu privire la această tranzacție în cadrul unor întâlniri cu Raiffeisen și cu autoritățile austriece, conform acelorași surse. Aceștia au subliniat că Deripaska este unul dintre cei sancționat de SUA.
Având în vedere poziția SUA, una dintre surse a declarat că autoritățile austriece vor întârzia să dea undă verde tranzacției, sau că, în acest caz, ar putea să renunțe la afacere.
Un purtător de cuvânt al lui Deripaska a făcut referire la remarcile anterioare, în care a spus că acesta nu are niciun control asupra companiei care deține participația Strabag, descriind sancțiunile occidentale ca fiind greșite și bazate pe acuzații false.
Prezența Raiffeisen în Rusia, la peste doi ani de la declanșarea războiului din Ucraina, demonstrează relațiile profunde dintre Austria și Rusia.
În momentul de față Raiffeisen reprezintă alternativa salvatoare pentru milioane de clienți ruși care doresc să trimită euro sau dolari în străinătate.
Conversațiile au loc în contextul în care autoritățile de reglementare continuă să examineze Raiffeisen și legăturile sale cu Rusia, care au început în urmă cu mai bine de un an, când OFAC, autoritatea americană de aplicare a sancțiunilor, a început să cerceteze activitățile băncii în Rusia.
Unitatea de integritate bancară a Departamentului de Justiție al SUA, care face parte din divizia penală, a cercetat, de asemenea, Raiffeisen în legătură cu afacerile sale din Rusia, a declarat o persoană familiarizată cu această chestiune, care a descris examinarea ca fiind în continuare în desfășurare.
Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, care supervizează sancțiunile UE împotriva oligarhilor, inclusiv Deripaska, a declarat că este la curent cu tranzacția și că "a cerut clarificări din partea autorităților austriece, ale căror răspunsuri sunt în curs".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Favoriți în sondaje,...
România, în fruntea producției...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...