Fitch Ratings confirmă ratingul României, dar ne avertizează. Care sunt consecințele
Rating susţinut de apartenenţa...
Este de prespus că, inițial, China nu și-a dorit că intre în confruntare cu America. Dar a apărut noul coronavirus, a cărui răspândire în lume nu a putut fi stopată, provocând una dintre cele mai grave crize economice și de sănătate cu care s-a confruntat omenirea în ultimii 100 de ani. Arătat cu degetul, acuzat că nu a acționat la timp, că nu a strigat, nu a tras semnale de alarmă, nu s-a agitat mai mult pentru a preveni o astfel de catastrofă globală, președintele chinez, Xi Jiping a trecut de la apărare la ofensivă.
Nu numai că a refuzat să împărtășească informații științifice restului lumii, dar și-a asigurat rezerve importante de produse medicale, de la aparatură, la medicamente și elemente de protecție, cumpără cantități uriașe de petrol, cu efect direct asupra prețului la aurul negru și lansează, prin presă, amenințări și avertismente la adresa SUA, care, la rândul lor, au dat de înțeles, prin vocea președintelui Donald Trump, că pot renunța la acordul comercial cu Beijing, că pot reintroduce taxe vamale usturătoare și, de ce nu, că ar putea trage China la răspundere pentru pandemia de covid-19.
Citește și Warren Buffett, PĂCĂLIT de o firmă germană! Cu sute de milioane
Criza economică provocată de covid-19 pare pentru Beijing o bună ocazie pentru a-și extinde controlul asupra altor țări. Recent, China a anunțat că va aloca 2 miliard de dolari țărilor celor mai afectate de noul coronavirus din rândul statelor vulnerabile din punct de vedere economic. În plus, Beijingul s-a grăbit să sară în ajutorul europenilor, trimițând avioane întregi de produse de protecție, măști, aparatură medicală. Și ce dacă nulte s-au dovedit inutile sau defecte! Până la un punct, promptitudinea reacției și gestul în sine contează foarte mult într-o strategie.
Pentru a stopa China, SUA pot finanța și stimula crearea unor ramuri industriale în statele aliate sau pe pământ american, astfel încăt nimic să nu mai provină din China, fabrica lumii, cum este încă numită. În plus, crede semnatarul articolului din The National Interest, Washington trebuie să obțină compensații din partea Chinei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Rating susţinut de apartenenţa...
Declinul social-democraților...
Guvernul s-a decis în privința...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Declarația Unică a suferit...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
Continuă lucrările de modernizare a centralei de la...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...
BNR a anunțat cotațiile valutare pentru vineri, 21...
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit despre...
Unii investitori încep să-și piardă răbdarea și, prin...
Anunțul a fost făcut de...
Comisia Europeană va căuta soluții alternative pentru...
Suma totală depășește 130 de milioane de dolari.
Buget record pentru apărare.
Un demers care vizează bateriile.