Submarinele rusești sunt niște jucării de carton! Ușor de distrus!
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Un analist rus spune lucrurilor pe nume
Un analist rus spune lucrurilor pe nume
Nici acum, nici în viitor, submarinele rusești, inclusiv cele mai moderne, nu vor dispune de o protecție antitorpilă eficientă, o vulnerabilitate critică pentru capacitatea de luptă a acestor mașini. Un adevăr dezvăluit de analistul militar Maksim Klimov, redactorul-șef al publicației ”Dezbateri militare”.

Expertul a ajuns la această concluzie studiine submarinul nuclear K-560 ”Severodvinsk”, nava amiral, după cum spune el, al proiectul 885 Yaseni.

El spune că submarinul, predat Flotei de Nord a Rusiei în 2014, nu are nici în prezent un sistem de apărare antitorpilă, ceea ce confirmă părerile altor analiști, potrivit cărora inginerii ruși nu s-au dovedit capabili să pună la punct un echipament de protecție corespunzător.

”Mai mult, submarinele noastre nu dispun, practic, de un scut antitorpilă pasiv”, a subliniat Klimov, referindu-se la mijloacele hidroacustice. Analistul militar atrage atenția că ”de o protecție elementară sunt private inclusiv submarinele din proiectul Borei”, atât de lăudate de toată conducerea armatei.

Citește și Submarinul care distruge orașe întregi! Pentagonul e în alertă

Cu toate acestea, navele au fost acceptate de militarii care știau cât de vulnerabile sunt aceste mașini, niște jucării de cartor, practic. O realitate de care știau, de altfel, și constructorii”, afirmă Klimov.

În opinia lui, ”dacă această situație ar fi fost adusă la cunoștința comandantului suprem al armatei (conform Constituției ruse, această funcție revine președintelui țării, n.r.), totul s-ar fi rezovat dacă nu într-un an, cu siguranță în cel mult doi”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel