Submarinul care le dă coșmaruri americanilor a plecat la vânătoare
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Submarinul chinezilor tulbură apele în Marea Chinei de Sud
Submarinul chinezilor tulbură apele în Marea Chinei de Sud
Pe măsură ce tensiunile din Marea Chinei de Sud sunt în creștere, Marina Armatei de Eliberare a Poporului și-a dezvoltat o flotă de submarin de atac de tip 093A Shang-II Class (aka 09-IIIA) care au început să își flexeze mușchii pe mare.

Se estimează că submarinul de 7000 de tone are un sistem de propulsie nucleară echipat cu rachete de război anti-submarin și rachete de croazieră anti-nave. Se pare că dimensiunea mare a submarinului va ajuta la susținerea echipamentelor de reducere a zgomotului, ceea ce îl va face să fie invizibil.

„Se estimează că dimensiunea încărcăturii a celor 22 de torpile este mai mică decât în oricare dintre aceste ambarcațiuni, deși se află aproape de clasa mai mică Suffren, a relatat un oficial american pentru Naval News. „Submarinul poate transporta rachete anti-navă YJ-82, mine și torpile.

Vor fi transportate atât torpilele termice Yu-6, care sunt cel puțin echivalente cu Mk48 ale marinei SUA, cât și torpilele electrice. "

Submarinele sunt echipate cu rachete de croazieră YJ-18, anti-nave și terestre iar modelul acestui sobmarin presupune dublă conducere.

Șalupa fără pilot. O nouă găselniță pentru armata Chinei FOTO

„Submarinele chineze au un model dublu de conducere, căpitanul fiind alăturat de un ofițer politic. Acești comisari au același rang sau similar (uneori mai înalt) În general, comisarul este responsabil pentru bunăstarea și moralul echipajului, precum și pentru monitorizarea coeziunii politice. Rămâne de văzut exact modul în care se va desfășura această conducere comună în luptă, unde deciziile rapide sunt deseori critice”, se spune în raportul anual al Pentagonului.

În raportul care este adresat Congresului se spune că China are acum cea mai mare armată din lume, cu o forță de luptă de aproximativ 350 de nave și submarine, inclusiv peste 130 de combatanți de suprafață majori. „În comparație, forța de luptă a marinei SUA este de aproximativ 293 de nave la începutul anului 2020”, se menționează în raport.

Marina chineză "este o forță din ce în ce mai modernă și mai flexibilă, care s-a concentrat pe înlocuirea generațiilor anterioare de platforme cu capacități limitate în favoarea combatanților mai mari și moderni cu mai multe roluri", se mai spune în document. 
Experții militari salută submarinul Type-093A ca fiind cel mai letal submarin de atac din arsenalul chinez, care reprezintă o amenințare pentru puterile regionale, iar SUA care luptă pentru influență în China au revendicat Marea Chinei de Sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel