Guvernul prorogă RO e-Factura pentru două domenii economice
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
Strategia rusă, moștenire de la sovietici, are plusuri și minusuri, dar crearea unor submarine specializate permite marinei militare a țării să îndeplinească mai bine misiunile stabilite. În plus, flota armatei ruse va primi curând cel puțin două submarine, ale căror caracteristici sunt secretizate. Totuși, jurnaliștii publicației americane Forbes au aflat că prin posibilitățile lor, cele două aparate impresionează.
Stabilind un clasament al celor mai puternice submarine rusești, Forbes a plasat pe prima poziție submarinul nuclear strategic Borei-II, echipat cu 16 rachete balistice Bulava. Nava amiral a acestui proiect, Kniaz Vladimir, a fost predat marinei pe 1 iunie. Se intenționează să fie construite încă șase asemenea monștri și care vor forma baza maritimă a triadei nucleare.
Submarinul atomic Belgorod nu se înscrie în clasificările general valabile. După faimosul Akula, Belgorod este cel mai mare submarin din lume, capabil să îndeplinească misiuni de diversiune și de strângere de informații, dar să fie folosit și ca o nava de atac, folosind arma strategică Poseidon.
Citește și Submarinele care fac praf tot ce le iese în cale. Clasament
Dintre cele două proiecte secrete de submarine, primul, Habarosk, ar urma să fie lansat la apă în luna iulie, dacă nu intervine nimic până atunci, eveniment care ar putea deveni cel mai important din lume, apreciază autorul articolului din Forbes, H I Sutton. Despre ceea ce reprezintă acest submarin nu se știe aproape nimic, cu excepția faptului că va deveni purtătorul dronei Poseidon, despre care se spune că ar fi arma Apocalipsei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
Guvernul României a adoptat...
O parte a bannerului uriaș...
CSAT a decis luni că evaziunea...
Guvernul a adoptat luni, 30 iunie 2025, o ordonanță de...
United Microelectronics Corp....
Uniunea Europeană a convenit un...
Proiectul de Ordonanţă de...
Proiectul de Ordonanță de...
Curs valutar BNR, 30 iunie 2025.
Incendii în Turcia și Franța,...
Asociaţia Prosumatorilor şi...
ING elimină 230 de posturi.
Philip Morris International...
Acțiunile europene urcă ușor,...
Dacă îți dorești să investești...
Cum ne gestionăm bugetul când...