Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Această tranzacţie ar putea să evalueze compania la peste 10 miliarde de dolari, a informat anterior Wall Street Journal. Procesul de vânzare, care deocamdată este într-o fază incipientă, ar urma să atragă oferte de la alte companii precum şi de la fondurile de tip private-equity, susţine Wall Street Journal, care adaugă însă că nu există nicio certitudine că se va ajunge la un acord.
"În calitate de companie privată, nu dorim să facem comentarii cu privire la structura acţionariatului sau planurile de afaceri", a precizat un purtător de cuvânt de la Subway.
În 2021 au mai apărut informaţii în media că Subway se pregăteşte de o vânzare, însă compania a dezminţit aceste informaţii.
Subway este unul dintre cele mai mari nume în sectorul fast-food, cu mai mult de 37.000 de restaurante în peste 100 de ţări, inclusiv în România. Compania americană, renumită pentru sandwich-urile sale, este deţinută de cele două familii fondatoare de peste cinci decenii.
În România, Subway are 38 de restaurante, dintre care 16 sunt în Bucureşti.
Citește și Trei tranzacții uriașe pe piața PHARMA: Europenii cumpără companii din SUA
AstraZeneca va cumpăra firma americană de biotehnologie CinCor Pharma, specializată în dezvoltarea de noi tratamente pentru hipertensiune sau boli cronice de rinichi, pentru 1,8 miliarde de dolari. În cadrul unei alte tranzacții, compania italiană Chisi Farmaceutici a fost de acord să plătească până la 1,5 miliarde de dolari pentru Amryt Pharma, un producător american de medicamente pentru boli rare.
În sfârșit, Ipsen a anunțat că va achiziționa Albireo. A treia companie farmaceutică din Franța va cumpăra laboratorul de biotehnologie american specializat în afecțiuni ale ficatului pentru 952 milioane de dolari. În conformitate cu termenii acordului, Ipsen va lansa o ofertă publică de cumpărare pentru a achiziționa toate acțiunile în circulație ale Albireo la un preț de 42 de dolari pe acțiune, o primă de 104% față de prețul mediu ponderat pe o lună al acțiunilor. ....
Citește și Sanofi se retrage din cursa pentru Horizon. Amgen, singurul pretendent
Horizon Therapeutics, care are o capitalizare bursieră de aproximativ 21 de miliarde de euro, anunțase la sfârșitul lunii noiembrie că se află în negocieri cu Sanofi, dar și cu Amgen și Janssen, o filială a Johnson & Johnson, în vederea preluării controlului. Cu toate acestea, Janssen a anunțat la 3 decembrie că nu intenționează să facă o ofertă.
Sanofi - care la începutul acestui an a finalizat achiziția Amunix Pharmaceuticals, o companie specializată în imuno-oncologie, pentru o plată inițială de un miliard de dolari - a indicat la începutul lunii decembrie că orice ofertă pentru Horizon va fi făcută în întregime în numerar....
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...