Succes pe ecrane, nu și în AFACERI. Vedete PRAF la capitolul business

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
De regulă, alții au fost de vină
De regulă, alții au fost de vină
Analizând diferitele idei de afaceri lansate, de-a lungul timpului, de reprezentanți ai showbiz-ului american, revista de specialitate Entrepreneur a elaborat un fel de clasament al celor mai mari eșecuri înregistrate de aceștia.

Centru cultural

1. Pe primul loc a fost plasată actrița Kim Basinger. În 1989, vedeta s-a gândit să cumpere împreună cu fondul de pensii al statului Georgia, AmeriTech, terenul pe care se întinde localitatea Brasselton. Suma tranzacției a fost stabilită la 20 de milioane de dolari. Pentru început, Kim a achiziționat pentru 600.000 de dolari clădirea băncii din centrul orașului.

Artista intenționa să transforme localitatea într-un centru cultural, pentru organizarea de festivaluri de film și expoziții de artă. Scopul fiind de a atrage cât mai mulți turiști. Ideea fiind îmbrățișată de părțile implicate, s-a trecut la negocieri. Și aici s-a oprit tot proiectul.

Problema este că, după ce vedeta a fost obligată să plătească 8 milioane de dolari pentru refuzul de a juca în filmul Boxing Helena, Kim Basinger și-a declarat falimentul. AmeriTech a rupt înțelegerea, pierzând milioane. Iar Kim a vândul imobilul din Brasselton pentru a-și achita datoriile.

Restaurant subacvatic

2. La mijlocul anilor 1990, renumitul regizon Steven Spielberg a deschis, împreună cu directorul executiv al corporației Dreamworks, Jeffrey Katzenberg, două restaurante sub numele Dive! - unul la Los Angeles, altul la Las Vegas. Ambele imobile au fost construite în stilul la fel de renumitului submarin galben din melodia grupului The Beatles. În meniu figurau preparate precum salate subacvatice, prăjituri și alte dulciuri.

Citește și Divorțuri cu năbădăi? O lege specială face ordine în relaţie

La fiecare 30 de minute, lumina se stingea în toate încăperile restaurantelor și se aprindeau niște becuri roșii, intermitente, așa cum se întâmplă când un submarin se scufundă. La început, afacerea a mers bine, dar treptat situația financiară a început să se deterioreze. În 1999, ambele restaurante s-au închis.

Altfel de pantofi

3. În colaborare cu firma Te Casan, actrița americană Natalie Portman a lansat, în 2008, o linie de pantofi pentru vegani. Într-un interviu acordat, atunci, publicației The Times, Portman a explicat că a creat această colecție pentru că pe piață nu exista încălțăminte de calitate din piele artificială.

”Stella McCartney crează niște pantofi extraordinari, dar sunt prea scumpi și eleganți. Iar eu am nevoie de ceva obișnuit, gen Mary Jane, dar nu din piele naturală. Am cumpărat încălțări din rețeaua Target, unde obiectele sunt, prin definiție, vegane, pur și simplu pentru că erau ieftine. Dar nu am vrut ceva din plastic”, a spus actrița.

O pereche de pantofi din materiale ecologice prelucrate pentru linia de încălțăminte lansată de Portman costau 250 de dolari. Profitul obținut din vânzări urma să ajungă în bugetul organizației The Nature Conservancy. Dar în toamna aceluiași an, magazinele și site-ul firmei Te Casan s-au închis din cauza crizei financiare, iar Natalie a rămas fără partener.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Certificat de înregistrare fiscală / Ilustrație: DCBusiness
Sebastian Burduja
Oameni de afaceri / Foto: Freepik
Donald Trump
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Locuri de muncă
Un cuplu semnează un contract / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Unsplash
Elon Musk / FOTO: Facebook
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Santierul Naval Mangalia
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Reactorul EAST / Foto: HFIPS
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik

pixel