Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) SA anunță, vineri că, începând din data de 14 iunie reprezentanții companiei Acvatot Srl vor executa lucrări de primă urgență pentru înlocuirea conductelor de tur și de retur cu diametrul de 1100 mm din Magistrala Berceni.
„Lucrările, esențiale pentru funcționarea sistemului de termoficare în sezonul viitor de încălzire, vor fi efectuate la intersecția străzilor Turnu Măgurele și Democrației și impun oprirea furnizării apei calde pentru un număr de aproximativ 590 de blocuri și Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare, până în data de 03 iulie 2022, ora 24.00. Lucrarea presupune înlocuirea a aproximativ 50 de metri de conductă (tur și retur) cu diametrul de 1100 mm. Cu această ocazie va fi efectuată și înlocuirea punctului fix, prin montarea unor elemente de construcție metalică, pentru a menține siguranța în exploatare din punctul de vedere al dilatărilor rețelei de termoficare. Cu ocazia derulării acestor lucrări, echipele companiei vor efectua mai multe operațiuni tot pentru menținerea în siguranță a exploatării acestei magistrale, respectiv: revizia compensatorilor de tur și de retur din două cămine de vizitare (Strada Luică) și înlocuirea unor aerisiri și a unor curbe de conductă și înlocuirea unui alt cupon de țeavă pe această conductă în căminul de termoficare aflat pe strada Moldovița. Furnizarea apei calde pentru un număr de aproximativ 290 de blocuri va fi sistată până în data de 3 iulie 2022, ora 24.00”, anunță, vineri, Termoenergetica.
De asemenea, în această perioadă vor fi efectuate și verificările hidraulice de etanșeitate pe Magistrala Progresu – Berceni, pentru tronsonul amplasat în perimetrul străzilor Luică, Stupilor, Covasna, Uioara, Reșita, Giurgiului și Bulevardul Brâncoveanu.
Pentru a scăpa de desele întreruperi în furnizarea căldurii în apartamente şi a apei calde, mulţi bucureşteni iau în calcul debranşarea de la Termoenergetica şi instalarea unei centrale de apartament.
Numai că, dacă persoana respectivă vrea să ia totul de la zero, adică să parcurgă toate etapele: debranşare, proiect şi separaţie de gaze, cumpărare centrală şi calorifere, instalarea şi punerea în funcţiune a acestora, preţul total se ridică la o sumă greu de suportat de mulţi dintre oameni.
Însă cei care au deja centrală spun că e o investiţie care merită, pentru că, având centrală proprie, îţi setezi temperatura din casă cum vrei, porneşti şi opreşti căldura când doreşti şi ai apă caldă 24 de ore din 24.
Am făcut un calcul pe un site de profil, al unei firme care se ocupă de tot ceea ce înseamnă debranşarea, realizarea instalaţiei proprii de furnizare a gazelor naturale şi ulterior instalarea centralei termice, iar, în funcţie de mai mulţi factori, suma totală poate ajunge la 15.000 lei, poate chiar şi mai mult în funcţie de foarte multe aspecte, cum ar fi: numărul de calorifere, modelul centralei, lungimea reţelei de gaze, numărul de focuri, tipul blocului, dacă în bloc există coloană de gaze, etc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.