Oficialul din țara vecină spune că prin acest refuz ”Bruxelles-ul și-a pierdut tot temeiul juridic pentru a avea un cuvânt de spus în ceea ce privește locul în care Europa Centrală și Ungaria cumpără gaze naturale”.
În cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său azer Jeyhun Bayramov, ministrul ungar a subliniat că în ultimii ani a fost clar că, cu cât cooperarea dintre cele două țări este mai strânsă, cu atât Ungaria beneficiază mai mult în ceea ce privește securitatea aprovizionării cu energie și menținerea creșterii economice. În primul context, acesta a subliniat că diversificarea și includerea de noi surse de gaze naturale sunt importante și a subliniat că Azerbaidjanul ar putea fi o alternativă realistă nu numai din perspectiva ungară, ci și din cea europeană.
Este o veste bună faptul că, după mulți ani de negocieri, fluxul fizic de gaze naturale între Azerbaidjan și Ungaria a început anul acesta", a declarat acesta Szijjarto și a amintit că s-a ajuns la un acord privind achiziționarea a 100 de milioane de metri cubi și stocarea a 50 de milioane de metri cubi în regim de închiriere.
Peter Szijjarto a adăugat că guvernul ar dori să crească în continuare acest volum la aproximativ un miliard de metri cubi pe an.
Dacă acest lucru va avea succes sau nu depinde de noi sau de Azerbaidjan, ci de Uniunea Europeană, pentru că adevărul este că infrastructura din sud-estul Europei nu are în prezent o capacitate suficientă pentru a satisface nevoile de diversificare ale țărilor din Europa Centrală", a mai spus ministrul ungar de Externe care a amintit și că nu este suficientă creșterea capacității turcești și qatareze în regiune și că acest lucru va rămâne un vis dacă UE nu va fi dispusă să sprijine dezvoltarea infrastructurii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...