Szijjarto pune la zid Bruxelles-ul pe tema extinderii capacității infrastructurii energetice
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Peter Szijjarto, Jeyhun Bayramov / Foto: Facebook / Peter Sijjarto
Peter Szijjarto, Jeyhun Bayramov / Foto: Facebook / Peter Sijjarto
Ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto pune la zid Bruxelles-ul pentru că nu vrea să extindă capacitățile infrastructurii energetice.

Oficialul din țara vecină spune că prin acest refuz ”Bruxelles-ul și-a pierdut tot temeiul juridic pentru a avea un cuvânt de spus în ceea ce privește locul în care Europa Centrală și Ungaria cumpără gaze naturale”.

În cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său azer Jeyhun Bayramov, ministrul ungar a subliniat că în ultimii ani a fost clar că, cu cât cooperarea dintre cele două țări este mai strânsă, cu atât Ungaria beneficiază mai mult în ceea ce privește securitatea aprovizionării cu energie și menținerea creșterii economice. În primul context, acesta a subliniat că diversificarea și includerea de noi surse de gaze naturale sunt importante și a subliniat că Azerbaidjanul ar putea fi o alternativă realistă nu numai din perspectiva ungară, ci și din cea europeană.

Este o veste bună faptul că, după mulți ani de negocieri, fluxul fizic de gaze naturale între Azerbaidjan și Ungaria a început anul acesta", a declarat acesta Szijjarto și a amintit că s-a ajuns la un acord privind achiziționarea a 100 de milioane de metri cubi și stocarea a 50 de milioane de metri cubi în regim de închiriere.

Peter Szijjarto a adăugat că guvernul ar dori să crească în continuare acest volum la aproximativ un miliard de metri cubi pe an.

Dacă acest lucru va avea succes sau nu depinde de noi sau de Azerbaidjan, ci de Uniunea Europeană, pentru că adevărul este că infrastructura din sud-estul Europei nu are în prezent o capacitate suficientă pentru a satisface nevoile de diversificare ale țărilor din Europa Centrală", a mai spus ministrul ungar de Externe care a amintit și că nu este suficientă creșterea capacității turcești și qatareze în regiune și că acest lucru va rămâne un vis dacă UE nu va fi dispusă să sprijine dezvoltarea infrastructurii.

Citește și:
Schengen. Ungaria începe să își piardă răbdarea cu austriecii. Peter Szijjarto cere ”prietenește dar hotărât” ca Austria să nu mai obstrucționeze aderarea României

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tendinţe pe piaţa criptomonedelor. Analiză

Aprilie a fost o lună dificilă pentru piața...

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...


pixel