T&T și Discovery, mutare abilă. Împreună, pot crea probleme Netflix
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Discuțiile sunt abia la început
Discuțiile sunt abia la început
Gigantul american din domeniul telecomunicaţiilor AT&T Inc se pregăteşte să se separe de operaţiunile sale din domeniul media, regrupate sub umbrela WarnerMedia, care ar urma să fuzioneze cu an alt gigant din domeniul media, grupul Discovery, informează Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar.

Decizia este una surprinzătoare având în vedere că în urmă cu mai puţin de trei ani AT&T a cheltuit 85 de miliarde de dolari pentru a prelua grupul american de media Time Warner, principalul acţionar de la Central European Media Enterprises (CME), proprietarul ProTV.

O eventuală fuziune a WarnerMedia, proprietarul CNN şi HBO, cu grupul Discovery, care deţine printre altele lanţul Eurosport, ar putea da naştere unui gigant capabil să concureze cu furnizorii de servicii streaming Netflix şi Disney +, companii care au înregistrat o creştere explozivă a numărului de abonaţi la serviciile lor pe fondul izolării.

Discuţiile ar urma să evalueze afacerile media ale AT&T la peste 50 de miliarde de dolari, inclusiv datoriile, şi un acord de fuziune ar putea fi anunţat chiar luni, susţine Dow Jones, adăugând că noua companie ar urma să fie condusă de actualul director general de la Discovery, David Zaslav.

Citește și Tranzacție pe piața construcțiilor din România. În vizor, grupul DURAZIV

Sursele precizează însă că cele două companii negociază încă structura unei tranzacţii şi este posibil ca discuţiile să eşueze.

Fuziunea WarnerMedia şi Discovery scoate în evidenţă dificultăţile cu care se confruntă companiile de telecomunicaţii precum AT&T şi Verizon Communications Inc. cu operaţiunile lro din domeniul media. Prin divizia sa WarnerMedia , AT&T deţine CNN, HBO, Cartoon Network, TBS, TNT şi studiourile de film Warner Bros. La rândul său Discovery, susţinut de magantul televiziunii prin cablu John Malone, controlează reţele precum HGTV, Food Network, TLC şi Animal Planet.

Fostul grup de media Time Warner, rebotezat rebotezat WarnerMedia după preluarea de către AT&T Inc în 2018, controlează 46,5% din drepturile de vot la Central European Media Enterprises, proprietarul Pro TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rușii bogați au o nouă problemă logistică legată de avere

Invazia declanșată de Putin în Ucraina a provocat recent...

Bursa a închis ziua așa cum a și început-o, în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere...

ELCEN vrea să construiască un cartier în Grozăvești

ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET...

Prețul unui metal folosit pentru computere a explodat

Este vorba despre indiu, cel mai moale metal, care nu...

Apple dezvăluie o nouă gamă de iPad, mai eficientă

După un an și jumătate fără niciun anunț pe iPad-uri,...

Drone militare: Marocul decolează cu o compania israeliană

Compania israeliană BlueBird Aero Systems, care...

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...


pixel