Decizia este una surprinzătoare având în vedere că în urmă cu mai puţin de trei ani AT&T a cheltuit 85 de miliarde de dolari pentru a prelua grupul american de media Time Warner, principalul acţionar de la Central European Media Enterprises (CME), proprietarul ProTV.
O eventuală fuziune a WarnerMedia, proprietarul CNN şi HBO, cu grupul Discovery, care deţine printre altele lanţul Eurosport, ar putea da naştere unui gigant capabil să concureze cu furnizorii de servicii streaming Netflix şi Disney +, companii care au înregistrat o creştere explozivă a numărului de abonaţi la serviciile lor pe fondul izolării.
Discuţiile ar urma să evalueze afacerile media ale AT&T la peste 50 de miliarde de dolari, inclusiv datoriile, şi un acord de fuziune ar putea fi anunţat chiar luni, susţine Dow Jones, adăugând că noua companie ar urma să fie condusă de actualul director general de la Discovery, David Zaslav.
Citește și Tranzacție pe piața construcțiilor din România. În vizor, grupul DURAZIV
Sursele precizează însă că cele două companii negociază încă structura unei tranzacţii şi este posibil ca discuţiile să eşueze.
Fuziunea WarnerMedia şi Discovery scoate în evidenţă dificultăţile cu care se confruntă companiile de telecomunicaţii precum AT&T şi Verizon Communications Inc. cu operaţiunile lro din domeniul media. Prin divizia sa WarnerMedia , AT&T deţine CNN, HBO, Cartoon Network, TBS, TNT şi studiourile de film Warner Bros. La rândul său Discovery, susţinut de magantul televiziunii prin cablu John Malone, controlează reţele precum HGTV, Food Network, TLC şi Animal Planet.
Fostul grup de media Time Warner, rebotezat rebotezat WarnerMedia după preluarea de către AT&T Inc în 2018, controlează 46,5% din drepturile de vot la Central European Media Enterprises, proprietarul Pro TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.