Tablou celebru, garanție pentru arme și droguri. Salvat de ”Indiana Jones”
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Un tablou de Pablo Picasso estimat la 25 de milioane de euro și sustras în urmă cu două decenii a avut o istorie tumultuoasă. Tabloul a fost garanţie pentru traficanții cu arme şi droguri.

Tabloul în ulei se afla în colecția pictorului Pablo Picasso dar ulterior, în 1999 a fost furat de pe un iaht ancorat în portul din Antibes, sudul Franţei.

Proprietarul era un şeic saudit iar tabloul a ajuns garanţie în mai multe afaceri cu arme şi droguri. Comoarai a fost regăsită de Arthur Brand, un expert în artă olandez, supranumit "Indiana Jones al lumii artelor", după mai multe anchete de succes.

"Portrait de Dora Maar", cunoscut şi cu titlul de "Buste de Femme (Dora Maar)", a fost realizat în 1938 şi o prezintă pe una dintre amantele şi muzele celebrului pictor, care a trăit între anii 1881 - 1973.

Tabloul era estimat la 7 milioane de euro dar acum a ajuns la 25 de milioane.

Ancheta desfăşurată de Arthur Brand a dus la redescoperirea tabloului. În 2015, expertul a aflat că un "Picasso furat de pe un vas" era folosit ca monedă de schimb în tranzacţii ilicite încheiate în Olanda.

La jumătatea lunii martie, în mijlocul nopţii, doi indivizi care lucrau pentru un om de afaceri olandez i-au bătut la uşă, cu tabloul sub braţ. Opera era învelită într-un cearşaf şi în saci de gunoi de culoare neagră, a povestit Arthur Brand.

Citește și: Australienii au cheltuit miliarde pentru droguri într-un singur an

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel