O nouă zi de creșteri la Bursa de la București: BET trece de 17.370 de puncte
Lichiditate solidă și aprecieri...
Furnizorii grupului american Apple Inc. vor analiza mutarea producţiei telefoanelor iPhone din China în altă ţară, dacă tarifele impuse de SUA pentru produsele electronice importate vor creşte exploziv, însă deocamdată compania americană nu are planuri referitoare la o mutare, au declarat miercuri pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.
Potrivit surselor, furnizorii Apple intenţionează să păstreze modelul actual de producţie chiar dacă autorităţile americane vor introduce taxe vamale de 10% pentru smartphone-urile din China, însă vor reanaliza situaţia dacă preşedintele Donald Trump va decide să introducă tarife vamale de 25%.
Până acum, telefoanele iPhone, din care majoritatea sunt asamblate de subcontractorul taiwanez Hon Hai Precision Industry Co. la uzinele din China şi livrate la nivel mondial, au fost scutite de războiul comercial dintre primele două economii ale lumii. Însă, luna trecută Donald Trump a declarat pentru Wall Street Journal că ar putea fi impuse tarife vamale pentru smartphone-urile şi laptopurile produse în China, cel mai mare producător mondial de electronice.
De cât timp își asamblează Apple produsele în China
Grupul american Apple utilizează de mult timp China ca o bază de producţie pentru telefoane iPhone, tablete iPad şi computere Mac. În prezent, lanţul de aprovizionare al Apple include sute de companii, care culminează cu companiile de asamblare Hon Hai şi Pegatron Corp.
Partenerii care se ocupă de asamblarea produselor Apple nu fac decât să respecte dorinţele grupului american. Mutarea unor părţi din această reţea extinsă de companii ar fi un proces dificil şi de aceea, pentru moment, grupul american a adoptat o poziţie de expectativă. Potrivit unor surse, un partener de la Apple a sugerat deja posibile locaţii alternative de producţie dar compania americană a spus că pentru moment nu este nevoie de o astfel de mutare.
Însă situaţia ar putea să se schimbe dacă războiul comercial dintre Washington şi Beijing va escalada. Apple, care se confruntă deja cu o diminuare a cererii pentru ultima generaţie de telefoane iPhone, nu este în măsură să îşi permită o majorare a taxelor la produsele electronice importate.
Un tribunal a interzis comercializarea iPhone. Care este motivul
Analiştii de la RBC au calculat că introducerea unor tarife vamale de 10% ar duce la o scădere cu un dolar a câştigurilor pe acţiune realizate de Apple, dacă toate produsele vândute de Apple în SUA ar fi vizate de aceste taxe iar compania Apple ar absorbi costurile. Însă în scenariul unor tarife de 25%, absorbite de Apple, ar duce la un declin al câştigurilor pe acţiune de aproximativ 2,50 dolari.
În primii săi ani când a fost numit în fruntea Apple, când era întrebat despre creşterea activităţilor de producţie din SUA, directorul general Tim Cook răspundea spunând că în China există competenţe mai atractive pentru a asambla produsele companiei. În ultimele luni, Tim Cook şi-a modificat punctul de vedere subliniind că unele componente ale telefoanelor iPhone sunt produse în SUA şi ulterior livrate pentru asamblare în China.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
Cătălin Leonte, Director...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.