ANAF nu mai are voie să taxeze dublu! Lege clară pentru stocarea energiei
Parlamentul României urmează să...
Pierderi istorice pentru Apple
Apple a pierdut 3,7% din valoare în ședința de luni, încheind astfel o serie de trei zile de scăderi consecutive care au dus la o prăbușire totală de 19%. În termeni financiari, această corecție a șters aproximativ 638 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră a companiei.
Scăderea vine pe fondul îngrijorărilor tot mai mari legate de impactul tarifelor comerciale anunțate de Donald Trump, în cadrul unui nou val de măsuri protecționiste. Apple este considerată una dintre cele mai expuse companii la un eventual război comercial cu China, din cauza dependenței sale de lanțurile de producție și asamblare din această țară.
China, epicentrul vulnerabilității Apple
Chiar dacă Apple a extins producția în țări precum India, Vietnam și Thailanda, și aceste destinații sunt vizate de noile tarife impuse de Trump. China se confruntă în prezent cu tarife de până la 54%, ceea ce sporește riscurile pentru Apple și alte companii americane care depind de aprovizionarea din Asia.
Potrivit analiștilor, Apple ar putea fi nevoită fie să majoreze prețurile produselor, fie să absoarbă costurile suplimentare generate de tarife, ceea ce ar afecta profitabilitatea.
iPhone-ul de top ar putea costa cu 350 de dolari mai mult
Analiștii UBS au avertizat luni că modelul de vârf al iPhone-ului, care costă în prezent 1.199 de dolari, ar putea să ajungă cu până la 30% mai scump, dacă Apple va decide să transfere integral costurile tarifare către consumatori. Aceasta ar însemna o creștere de aproximativ 350 de dolari.
Pe de altă parte, Tim Long, analist la Barclays, estimează că, în cazul în care Apple nu va majora prețurile, compania ar putea înregistra o scădere de până la 15% a profitului pe acțiune. O altă soluție ar fi reorganizarea lanțului de aprovizionare astfel încât produsele destinate pieței americane să vină din țări care nu sunt afectate de tarifele majorate.
Tehnologia, lovită din plin
Deși piețele bursiere au avut luni o evoluție mai bună comparativ cu cele două zile anterioare, sectorul tehnologic a rămas sub presiune. Nasdaq a încheiat ziua cu o creștere minoră, după ce săptămâna trecută a consemnat un recul de 10% – cea mai gravă scădere din ultimii cinci ani.
Dintre marile companii tech, doar Apple, Microsoft și Tesla au înregistrat pierderi în ședința de luni. Apple, însă, se confruntă cu cele mai severe corecții din rândul giganților tehnologici.
Compania a refuzat să comenteze public pe marginea noilor tarife, notează CNBC.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Parlamentul României urmează să...
Senatul dezbate la Comisia de...
Doar 31 de angajați din 250 au...
Una dintre companiile care...
Pe fondul tensiunilor...
Persoanele fizice care au...
Peste 14.000 de proiecte de...
În ciuda speculațiilor tot mai...
Numărul prosumatorilor a...
Guvernul a aprobat miercuri o...
Guvernul prelungește cu cinci...
Curs valutar BNR, 16 aprilie...
Analistul Adrian Negrescu trage...
Într-o lume în care...
Acțiunile producătorilor...
O nouă scădere impresionantă a...
Este o listă întreagă de...
O încercare de a evita noile...
Președintele american Donald...
Dolarul și-a revenit ușor, deși incertitudinile legate...
Calendarul fiscal al lunii...
APCE (Asociaţia Prosumatorilor...
Industria farmaceutică amenință...
Banca Centrală Europeană se pregătește să reducă din nou...