BNR: Creştere a depozitelor în lei şi valută ale populaţiei
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
Ţările de Jos sunt de acord şi cu transformarea reducerii de 15% a cererii de gaz în UE dintr-una voluntară într-una obligatorie, a spus purtătorul de cuvânt Pieter ten Bruggencate.
"Economisirea energiei este de departe opţiunea preferată pentru Ţările de Jos, pentru că noi credem că va ajuta la reducerea preţurilor", a spus el. "Vedem asta mai degrabă ca pe o problemă de cerere, decât una de aprovizionare", a spus el.
În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt a precizat că deşi guvernul olandez nu susţine plafonarea preţurilor în general va susţine propunerea Ursulei von der Leyen de miercuri privind plafonarea gazului rusesc.
"În acest fel putem lovi finanţele ruseşti direct şi acest lucru poate fi făcut fără a afecta şi mai mult piaţa mai largă. Opţiunea unei plafonări a preţurilor ruseşti pare să se bucure de un sprijin răspândit", a mai spus Pieter ten Bruggencate.
Comentariile sale vin cu două zile înainte de o reuniune extraordinară a miniştrilor energiei de vineri în cadrul căreia ar urma să se adopte măsuri de urgenţă pentru reducerea preţurilor la energie.
Avertisment dur: Iarna următoare ar putea fi una dintre cele mai dificile din ultimele generaţii
Iarna următoare ar putea fi una dintre cele mai dificile din ultimele generaţii, a avertizat miercuri comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, informează AFP.
"Mai multe semnale de alarmă afişează culoarea roşie. Preţurile la energie au atins noi recorduri, inflaţia a continuat să crească şi încrederea în economie se deteriorează. Iar războiul declanşat de Rusia continuă", a spus Paolo Gentiloni la o conferinţă organizată de centrul de reflexie Bruegel la Bruxelles.
Preţul gazelor naturale era la finele lunii august de 15 ori mai mare decât era înaintea pandemiei de Covid-19 şi aproape s-a dublat comparativ cu nivelul la care era în luna iulie, când Comisia Europeană a dat publicităţii cele mai recente previziuni economice, a subliniat Gentiloni.
Executivul european a informat în data de 14 iulie că mizează, pentru zona euro, pe o creştere a Produsului Intern Brut de 2,6% în 2022 şi un avans de 1,4% în 2023. Aceste cifre au fost revizuite deja în jos comparativ cu prognozele anterioare ale Comisiei, care mizau pe o creştere de 2,7% în 2022, respectiv 2,3% în 2023.
"Perspectivele economice depind în mod esenţial de evoluţia pieţelor de energie, ele se vor degrada semnificativ comparativ cu scenariul nostru de bază în cazul unei întreruperi complete a aprovizionării cu gaze naturale ruseşti", a avertizat comisarul pentru Economie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
O analiză a BERD pe această...
Luni seara, Donald Trump a folosit platforma sa Truth...
CEC Bank a sărbătorit în 24 noiembrie 160 de ani de la înființare, ani în...
Analistul economic Adrian...
În mod specific, compania este interesată de...
Invitat la interviurile DCNews,...
Vor dispărea aproximativ 5.000 de locuri de muncă, alte...
Astăzi vă aducem în prim-plan știrile care conturează...
Kazahstanul intenționează să...
Cererea scăzută și concurența...
Călin Georgescu, câștigătorul...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Activele nete ale celor 247 de...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...