Taxa de 2% din energie, amânată pe termen nedefinit
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Comitetul de reglementare a decis ca lucrările să se realizeze suplimentar faţă de planul anual, aprobat pentru fiecare operator de distribuţie, spune ANRE.
Comitetul de reglementare a decis ca lucrările să se realizeze suplimentar faţă de planul anual, aprobat pentru fiecare operator de distribuţie, spune ANRE.
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat pe site-ul propriu că prorogă termenul până la care companiile energetice trebuie să transmită cifra de afaceri pe baza căreia se va calcula contribuţia de 2% stipulată în OUG 114/2018, fără a preciza însă care este noul termen de furnizare a acestor date, transmite Agerpres.

"Având în vedere prevederile Ordinului ANRE nr. 224/2018 de aprobare a tarifelor şi contribuţiilor băneşti percepute de ANRE în anul 2019, precum şi prevederile proiectului de ordin privind aprobarea Metodologiei privind calculul şi stabilirea contribuţiei băneşti anuale prevăzute la art. 2 alin. (3^1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea şi funcţionarea ANRE, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 160/2012, astfel cum a fost introdus prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 şi de modificare a Ordinului 224/2018, proiect care, în prezent, se află pe circuitul de avizare/aprobare, termenul pentru transmiterea cifrei de afaceri realizate de titularii de licenţe în domeniul energiei electrice, al energiei electrice şi termice în cogenerare pentru componenta energia electrică şi al gazelor naturale din activităţile ce fac obiectul licenţelor acordate de ANRE se prorogă până la o dată care va fi comunicată ulterior", se arată în anunţul ANRE.

Citește și: ENERGIE. ANRE vrea să discute despre contribuţia de 2% pentru companii

Anterior, tot marţi, Doru Vişan, secretar de stat în Ministerul Energiei, a declarat că instituţia pe care o reprezintă a solicitat prorogarea cu un an a termenului de aplicare a contribuţiei de 2% din cifra de afaceri pentru companiile din energie, prevăzută în Ordonanţa de Urgenţă 114/2018.

"Am cerut prorogare pe un an, apoi vom mai analiza", a spus Vişan, la ZF Power Summit.

În urmă cu aproape o săptămână, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu prim-ministrul Viorica Dăncilă despre taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, a reieşit că aceasta este excesivă şi este posibil să se renunţe la ea. Pe de altă parte, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a afirmat, în aceeaşi zi, că o eventuală modificare a OUG 114 va fi luată după o discuţie în Coaliţia de guvernare şi la nivelul Executivului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel