Ajutoare de stat mai mari pentru firme! Până la 75% sprijin în aceste regiuni
Guvernul României urmează să...
Un număr de aproximativ 20.000 de imobile din Bucureşti trebuie evaluate preliminar din punct de vedere al riscului seismic, a anunţat marţi primarul Capitalei, Nicuşor Dan.
Clădirile pentru care este necesară evaluarea sunt în număr de 20.252 de blocuri cu cel puţin trei etaje, construite înainte de 1978.
Pe sectoare, numărul clădirilor care trebuie evaluate sunt după cum urmază:
Sectorul 1 - 1.186 imobile,
Sectorul 2 - 3.938 imobile.
Sectorul 3 - 2.040 imobile,
Sectorul 4 - 2.464 imobile,
Sectorul 5 - 5.552 imobile,
Sectorul 6 - 919 imobile
Primăria generală: 4.149 de imobile
"Nu spun că toate aceste 20.000 de imobile sunt cu risc seismic. Sunt imobile care, conform metodologiei, trebuie evaluate pentru a vedea cu ce se încep expertizele şi unde punem banii pentru consolidări. Obiectul discuţiei de azi a fost să prezentăm aceste informaţii către primăriile de sector - pentru că începând cu legea din 2022, Primăria Municipiului Bucureşti şi primăriile de sector au împreună competenţa de consolidare a clădirilor cu risc seismic - şi să vedem dacă putem să împărţim această sarcină, pe evaluarea preliminară, între primăria generală şi primăriile de sector; propunerea noastră fiind ca primăria generală să facă clădirile care sunt în zonele protejate, zonele istorice ale Bucureştiului, care sunt cam 4.000 şi primăriile de sector să facă, fiecare în sectorul ei, clădirile care sunt în afara zonelor protejate", a precizat Nicuşor Dan.
"Dacă te grăbeşti şi faci fazele anterioare în şase luni, se poate întâmpla să faci consolidarea efectivă în 15 ani. Deci, opinia mea, pe tot ce înseamnă investiţii ale Municipalităţii, este că mai bine pierzi doi ani în achiziţie şi proiectare şi faci lucrarea în doi ani, decât să faci achiziţie şi proiectare în şase luni şi să faci în 15 consolidarea", a precizat edilul Capitalei.
Despre ideea demolării unor clădiri cu risc seismic care nu sunt de patrimoniu, primarul Capitalei a spus că: ”"Este o perspectivă care nu e exclusă. Noi facem şi suntem şi obligaţi de această metodologie să facem evaluarea tuturor celor aproximativ 20.000 de clădiri care îndeplinesc anumite criterii din metodologie. Evaluarea asta ne spune cu ce trebuie să începem. Mai departe, acolo unde chiar începem şi decidem că trebuie intervenit, demolarea şi reconstruirea sau demolarea şi relocarea este o opţiune".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul României urmează să...
Contribuabilii trebuie să...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...