Roșu pe linie la Bursa de Valori București: BET pierde 1,55%
Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 122,32...
Potrivit unui comunicat al Ministerului Apelor şi Pădurilor, ministrul de resort, Ioan Deneş, a inspectat, vineri, Pădurea Letea, rezervaţie naturală de tip forestier, situată între braţele Sulina şi Chilia, în Rezervaţia Biosfera Delta Dunării.
"În acest context, reprezentanţii RNP Romsilva, care se ocupă cu administrarea Pădurii Letea, l-au informat pe ministrul Ioan Deneş că, începând cu 12 iulie 2019, turiştii care vizitează rezervaţia vor putea achita taxa de intrare în valoare de cinci lei, trimiţând un mesaj sms 'LETEA serie şi număr carte de identitate', la numărul 7473", se arată în comunicatul MAP.
Ministrul apelor şi pădurilor a solicitat amplasarea unor coşuri de colectare a deşeurilor menajere şi toalete, care să fie puse la dispoziţia turiştilor. Pădurea Letea, în suprafaţă de 2825 ha, se află situată între braţele Sulina şi Chilia şi este declarată ca Rezervaţie încă din 1938, făcând parte din reţeaua Natura 2000.
Citește și Taxă pe avere. Ce spune miliardarul George Soros
Potrivit MAP, importanţa şi unicitatea Pădurii Letea este dată şi de faptul că este considerată cea mai nordică pădure subtropicală de pe glob. Pădurea Letea găzduieşte 561 de specii de plante superioare şi se remarcă prin exemplarele excepţionale de stejar cu diametre de peste 1,5 metri şi vârste de peste 400 de ani, culminând cu un exemplar cu diametrul apropiat de 2 metri şi vârsta de peste 600 de ani.
Caii de la Letea, care au rămas liberi după desfiinţarea CAP-urilor din zonă, în prezent fiind consideraţi semisălbatici, pot fi observaţi atât în afara ariei protejate, unde sunt majoritatea, cât şi în interiorul acesteia, fiind înregistrat un număr de aproximativ 500 de exemplare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 122,32...
O eventuală suspendare a...
„Traversăm o perioadă în care...
Platforma de criptomonede,...
Banca Centrală Europeană (BCE)...
După ani în care autoritățile...
Președintele Rezervei Federale...
Economia zonei euro şi cea a UE...
Schimbare de generație la...
Regele reducerilor mizează pe „vânătoarea de comori” a...
Care este prețul corect al petrolului pentru Donald Trump.
Un pas strategic în dezvoltarea internă de tehnologii.
Franța cere acțiuni urgente...
Leul stagnează față de euro, dar pierde teren în fața...
Dobânzile interbancare ROBID și...
Formularul tipizat folosit de...
Prețul cuprului scade din nou,...
Oficial, gigantul spaniol...
Petrolul scade brusc cu aproape...
Europa vrea să atragă cercetători americani nemulțumiți...
Piața paladiului se...
INS a publicat datele privind...
Germania riscă să rateze...
Declarația unică (Formular 212)...