Taxiurile zburătoare vor deveni realitate în patru ani. Hyundai a făcut anunțul
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Taxiurile zburătoare vor deveni realitate în patru ani. Hyundai a făcut anunțul
Taxiurile zburătoare vor deveni realitate în patru ani. Hyundai a făcut anunțul
Hyundai va încerca să pună în funcțiune primele taxiuri zburătoare pe aeroporturile SUA din 2025, a declarat José Muñoz, CEO-ul din America de Nord al gigantului sud-coreean. Pe piața emergentă a mobilității aeriene urbane se vorbeşte că în Europa ar putea fi puse în funcţiune mai devreme, cu ocazia JO 2024, de la Paris.

Liderul industriei auto din Coreea de Sud, Hyundai Motors Group, lucrează pentru a accelera finalizarea proiectului său de taxi zburător pentru piața din SUA. Un anunț pe această temă a fost făcut de directorul general al filialei nord-americane Hyundai, José Muñoz, la conferința Mașina Viitorului din 2021, găzduită de agenția de știri Reuters, 14 și 15 iunie.

În ce situații se decontează NAVETA elevului! Sorin Cîmpeanu a EXPLICAT

Intervievat de Reuters, Muñoz nu a exclus că Hyundai sa ar fi pregătită să lanseze servicii de taxi aerian pe principalele aeroporturi americane în 2025, cu trei ani mai devreme decât se aștepta. „Vedem această piață ca o oportunitate semnificativă de creștere„, a declarat José Muñoz, adăugând că este „foarte încrezător” în dezvoltarea acestor tehnologii.

Muñoz a mai spus că Hyundai ar dori să ofere serviciile sale de vehicule zburătoare nu numai pentru transportul clienților, ci și pentru livrările comerciale, și să dezvolte o întreagă infrastructură în jurul acestui tip de mobilitate. Morgan Stanley estimează că piața potențială totală (TAM, piața totală adresabilă) pentru mobilitatea aeriană urbană ar putea ajunge în 2040 la un trilion de dolari (aproximativ 824,5 miliarde de euro) cu o creștere ulterioară de până la 9 trilioane de dolari (7.400 miliarde de euro) până în 2050.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel