Băncile europene în picaj accentuat. Un dezastru
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Într-un comunicat comun, Sino Group, Ng Teng Charitable Foundation şi Chinese Estates Holdings au anunţat că vor oferi o garsonieră în cadrul unei trageri la sorţi dedicate persoanelor vaccinate din Hong Kong, oraşul cel mai scump din lume prin prisma preţurilor practicate pe piaţa imobiliară.
Alte 20 de premii în valoare de 100.000 de dolari Hong Kong fiecare vor fi de asemenea propuse, sub forma unei cartele preplătite sau unei cărţi de credit. Toţi rezidenţii cu vârste de peste 18 ani şi care au primit ambele doze ale unui vaccin anti-COVID-19, inclusiv cei care deţin o viză de lucru, pot să participe la această loterie.
Totuşi, doar persoanele care deţin statutul de rezident permanent vor avea şansa de a câştiga premiul principal, locuinţa cu o suprafaţă de aproximativ 40 de metri pătraţi. "Sperăm că această tragere la sorţi va duce la creşterea ratei de vaccinare din Hong Kong", a declarat Daryl Ng, directorul fundaţiei menţionate, în comunicatul de vineri.
Anunţul a fost făcut la câteva zile după ce şefa executivului local, Carrie Lam, a respins ideea acordării unui ajutor financiar pentru a încuraja populaţia să se vaccineze. "Propunerea de a oferi bani în numerar sau ceva tangibil pentru a îi incita pe oameni să se vaccineze nu ar trebui să fie făcută de către Guvern", a declarat ea.
Citește și California oferă premii în valoare de 116,5 milioane de dolari persoanelor care se vaccinează
Până în prezent, mai puţin de 20% din populaţia din Hong Kong a primit cel puţin o doză de vaccin împotriva coronavirusului şi doar 14% dintre rezidenţi au primit ambele doze. Neîncrederea locuitorilor din Hong Kong faţă de vaccinurile anti-COVID-19 este mare, în contextul în care fosta colonie britanică este unul dintre puţinele teritorii din lume care au reuşit să îşi procure suficiente doze pentru a-şi vaccina întreaga populaţie, estimată la 7,5 milioane de locuitori.
Oficialii din Hong Kong au cumpărat 7,5 milioane de doze de vacin de la alianţa americano-germană Pfizer-BioNTech şi tot atâtea doze de producătorul chinez Sinovac, deşi vaccinul dezvoltat de compania asiatică nu a fost încă aprobat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). În această săptămână, un funcţionar cu rang înalt din Hong Kong a avertizat că nu mai există decât "o fereastră de trei luni" înainte ca primul lot de vaccinuri Pfizer-BioNTech să îşi depăşească termenul de utilizare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Noile tarife vamale de 10%...
Mai corect spus, președintele...
Deși înăsprirea sancțiunilor...
Bulgaria se pregătește să...
Consolidarea fiscală și...
Piețele bursiere globale au...
O echipă de cercetători a...
Dacă Tesla nu o duce prea bine,...
În contextul unei crize...
O decizie neașteptată a președintelui american.
Un nou tip de armă de mare precizie.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Grupaj de știri.
Guvernul dă undă verde reluării...
Avertizări ANM: instabilitate...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Seismul s-a produs la ora 4,33.
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
„Oamenii bogați vor veni în...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...