Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Într-un comunicat comun, Sino Group, Ng Teng Charitable Foundation şi Chinese Estates Holdings au anunţat că vor oferi o garsonieră în cadrul unei trageri la sorţi dedicate persoanelor vaccinate din Hong Kong, oraşul cel mai scump din lume prin prisma preţurilor practicate pe piaţa imobiliară.
Alte 20 de premii în valoare de 100.000 de dolari Hong Kong fiecare vor fi de asemenea propuse, sub forma unei cartele preplătite sau unei cărţi de credit. Toţi rezidenţii cu vârste de peste 18 ani şi care au primit ambele doze ale unui vaccin anti-COVID-19, inclusiv cei care deţin o viză de lucru, pot să participe la această loterie.
Totuşi, doar persoanele care deţin statutul de rezident permanent vor avea şansa de a câştiga premiul principal, locuinţa cu o suprafaţă de aproximativ 40 de metri pătraţi. "Sperăm că această tragere la sorţi va duce la creşterea ratei de vaccinare din Hong Kong", a declarat Daryl Ng, directorul fundaţiei menţionate, în comunicatul de vineri.
Anunţul a fost făcut la câteva zile după ce şefa executivului local, Carrie Lam, a respins ideea acordării unui ajutor financiar pentru a încuraja populaţia să se vaccineze. "Propunerea de a oferi bani în numerar sau ceva tangibil pentru a îi incita pe oameni să se vaccineze nu ar trebui să fie făcută de către Guvern", a declarat ea.
Citește și California oferă premii în valoare de 116,5 milioane de dolari persoanelor care se vaccinează
Până în prezent, mai puţin de 20% din populaţia din Hong Kong a primit cel puţin o doză de vaccin împotriva coronavirusului şi doar 14% dintre rezidenţi au primit ambele doze. Neîncrederea locuitorilor din Hong Kong faţă de vaccinurile anti-COVID-19 este mare, în contextul în care fosta colonie britanică este unul dintre puţinele teritorii din lume care au reuşit să îşi procure suficiente doze pentru a-şi vaccina întreaga populaţie, estimată la 7,5 milioane de locuitori.
Oficialii din Hong Kong au cumpărat 7,5 milioane de doze de vacin de la alianţa americano-germană Pfizer-BioNTech şi tot atâtea doze de producătorul chinez Sinovac, deşi vaccinul dezvoltat de compania asiatică nu a fost încă aprobat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). În această săptămână, un funcţionar cu rang înalt din Hong Kong a avertizat că nu mai există decât "o fereastră de trei luni" înainte ca primul lot de vaccinuri Pfizer-BioNTech să îşi depăşească termenul de utilizare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...