Ștefania Pop: Informația neverificată, cel mai puternic VIRUS social (VIDEO)
Autor: Dana Mihai | 07 apr 2020 / 15:30
Ștefani Pop, Director Junior Achievement România
Ștefani Pop, Director Junior Achievement România
Ștefania Pop, Director Junior Achievement România, a vorbit în exclusivitate despre fake news-urile din această perioadă dar și despre importanța cunoașterii acestei pandemii, la  DEZBATEREA ONLINE „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile”, organizată de  DC Media Group .

"Rolul nostru ca organizație neguvernamentală în suportul programelor educționale publice, este să încercăm să aducem atunci când este nevoie o informație verificată, fundamentată, consistentă și mai ales să ajutăm tinerii să treacă peste această perioadă. Este o perioadă neașteptată și pe care cu greutate o gestionează părinții și evident în situația de izolare și de învățământ acasă, și tinerii și copiii au probleme în înțelegerea acestor lucruri. Ce am încercat să facem, noi avem în mod curent un manual de educație pentru sănătate pe care îl facem în școlile din România în parteneriat cu Ministerul Educației de câțiva ani."

Rafila despre VACCIN: Avem acest produs în România

"Iar acum adăugăm un modul digital dedicat acestei situații, atât coronavirusului cât și covid-ului și mai ales măsurilor de prevenție și de viețuire în această pandemie. În plus mâine vom organiza un WEB-inar pentru elevi, studenți și profesori care are 2 componente, una de sănătate și o componentă dedicată gestionării efectelor economice ale crizei provocate de covid-19, pentru că programele noastre sunt în mare, programe de educație economică."

Ștefania Pop a explicat de ce copiii trebuie să învețe mult mai mult despre imunizare și ce importanță are.

G Ad:

"Copii trebuie să învețe mai mult despre imunizare, imunitate despre vaccinare, despre ce înseamnă imunitatea naturală, ce înseamnă cea artificială. Sunt lucruri care au o importanță mare pentru că s-a văzut în această situație ce rău a fost atunci când această pandemie ne-a găsit relativ nepregătiți. Ei trebuie să înțeleagă de ce este necesară această izolare și de ce este important ca în această perioadă trebuie să stea departe de persoanele mai în vârstă."

"Cred că cel mai puternic virus social este transmiterea foarte rapidă a informațiilor neverificate sau care nu au o sursă verificată. Ele se transmit foarte ușor prin intermediul messenger-ului. Tinerii și părinți le transmit mai departe pe facebook cu ușurință fără să verifice sursă. Modul acesta de transmitere rapidă a informațiilor face imposibil procesul de decelare și de foarte multe ori este recomandat să nu citești decât informațiile care au la bază surse consolidate."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Deutsche Bank, cel mai bun profit anual din ultimii 10 ani

Deutsche Bank a obținut cel mai bun profit anual din...

Bitdefender avertizează asupra unui atac mai puțin obișnuit

Bitdefender avertizează asupra unui nou val de atacuri,...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro