Teodorovici despre economie: Mă tem că o va "îngheța" “MANDOLINA” finanțelor românești
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Teodorovici a EXPLODAT: Unde nu-i cap... vai de Anisie
Teodorovici a EXPLODAT: Unde nu-i cap... vai de Anisie
Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanțelor, trage un semnal de alarmă chiar pe pagina sa de Facebook în legătură cu turismul din România.

"Nu pot rămâne indiferent și pasiv atunci când văd că turismul românesc este pus la pământ încă din prima zi a acestei crize sanitare şi are nevoie, cu disperare, de măsuri economice de salvare şi re-startare. Atâta timp cât sprijinul întârzie să vină din partea unui guvern slab, este cu atât mai mult nevoie ca noi, ceilalţi, să declarăm “S.O.S. Turismul românesc” şi să salvăm aceasta industrie."

Teodorovici despre "nereușita" IMM Invest: De vină sunt cîțoizii, orbanoceiii

Fostul ministru explică ferm faptul că exportăm orice din România, însă TURISMUL nu poate fi exportat.

"Dacă deja exportăm forță de muncă, cereale, masă lemnoasă, TURISMUL nu poate fi exportat! Este o ramură economică puternic afectată la nivel mondial şi, cu atât mai mult, nu va trebui să reinventăm noi roata, ci doar să urmăm exemplul altor state sau chiar să colaborăm cu acestea, pentru a susţine relansarea acestui sector. Dar NU cerând unor operatori să plătească taxe când tu le-ai interzis să desfășoare activitatea din care obțineau banii cu care să le plătească!!! Cum să nu te gândești şi să aplici o serie de măsuri de sprijinire a singurului domeniu care încă mai funcționa în zona Deltei Dunării - turismul?"

"Incompetența şi obediența acestor decidenţi față de interesul personal sau, cel mult, de grup distruge economia românească. În lipsa măsurilor concrete , mă tem că o va "îngheța" pentru mult timp de acum înainte, aşa cum a afirmat, cu emfaza incapacității, “mandolina” finanțelor românești."

"Eu am lansat deja un PLAN de salvare economică a României, cu mai mult de o lună de zile în urmă, având inclusiv sprijinul şi susţinerea operatorilor de turism, aşa cum am lansat şi apelul meu la unitate şi responsabilitate pentru re-startarea economiei româneşti. Cu siguranţă, mă alătur şi susţin orice initiativă în acest sens, precum cea lansată de curând de Alianța Pentru Turism - APT care şi-a propus un obiectiv ambiţios pentru revigorarea turismului și dublarea contribuției în PIB în următorii 4 ani."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel