TeraPlast pregăteşte investiţii de peste 20 de milioane de euro
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
O parte considerabilă sunt din fonduri proprii
O parte considerabilă sunt din fonduri proprii
Grupul TeraPlast pregăteşte investiţii de peste 20 de milioane de euro, iar pentru realizarea acestora intenţionează să depună proiecte pentru ajutor de stat în cadrul Schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, conform unui comunicat al companiei.

Din valoarea totală a investiţiilor, circa 52% reprezintă contribuţie proprie. Proiectele pregătite de TeraPlast vizează extinderea capacităţii de producţie a liniilor de business instalaţii şi granule, în urma căreia va introduce pe piaţa din România o gamă nouă de granule pentru folii biodegradabile precum şi o extensie a portofoliului de ţevi şi fittinguri.

Pentru aceste game de produse, mai mult de 90% din piaţa din România reprezintă importuri. Tot în cadrul proiectului, compania îşi va extinde capacitatea de producţie pentru fittinguri şi ţevi PVC multistrat pentru canalizări exterioare şi intenţionează accesarea de noi pieţe.

Citește și Transelectrica. Progrese notabile în derularea proiectelor de investiții

În 2018, Grupul TeraPlast a primit acordurile de finanţare prin schema de ajutor de stat pentru trei proiecte de investiţii la Wetterbest, TeraPlast şi TeraGlass. Valoarea totală a investiţiilor a fost de peste 13 milioane de euro în extinderea capacităţii de producţie. Pentru cele trei proiecte, grupul a primit, în total, circa 6,2 milioane de euro ajutor de stat. În primul semestru din 2020, Grupul TeraPlast a înregistrat o cifră de afaceri de 100,8 milioane de euro, în creştere cu 17% faţă de primul semestru din 2019. În aceeaşi perioadă, profitabilitatea Grupului a crescut cu 49%, EBITDA ajungând la 11 milioane de euro.

Cu o tradiţie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcţii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România şi Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling şi TeraPlast Ungaria. Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup - TeraPlast SA - este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel