Termoenergetica spune CÂND va fi căldură în toate blocurile din Capitală
Autor: Antonio Grigore | 17 oct, 17:12
Directorul Termoenergetica a făcut anunţul: Va mai dura câteva zile
Directorul Termoenergetica a făcut anunţul: Va mai dura câteva zile
Directorul Termoenergetica a explicat că în aceste zile se încearcă mărirea presiunii în sistem și că bucureștenii vor avea parte de temperaturi mai mari în apartamente. Cele mai afectate sectoare sunt cele din 1 și 6.

Șeful companiei care furnizează agentul termic în Capitală a explicat că va mai dura câteva zile până când situația se va mai ameliora.

„Este greu de spus exact când se rezolvă, fiindcă este o situație dinamică. Noi facem manevre tehnice, încercăm să mărim presiunea, vedem cât rezistă rețeaua în fiecare zi și încercăm să îmbunătățim furnizarea. În unele zone funcționează, în unele zone funcționează mai puțin. În fiecare zi mai câștigăm câteva puncte termice, mai câștigăm câteva grade, depinde și de cât de bine și-au aerisit instalațiile blocurile respective. Sunt și blocuri care încă nu au deschis vanele la subsol și doresc agentul termic de la 1 noiembrie din perspectiva faptului că ajutoarele de încălzire se dau de la 1 noiembrie. În câteva zile, o săptămână, vor fi îmbunătățiri considerabile”, a declarat Claudiu Crețu.

Directorul Termoenergetica mai spune că răcirea bruscă a vremii nu a permis creșterea rapidă a presiunii în sistem, iar mii de blocuri nu au deocamdată căldură în parametri normali.

Citește și: Rusia spune că o criză gazelor se poate repeta, dar găsește o rezolvare-minune

G Ad:

”Apoi suntem la început de sezon și creștem temperatura și presiunea progresiv. A venit frigul dintr-o dată, mai sunt lucrări care nu sunt închise, avarii, dacă am mări presiunea repede, se sparg țevile. Acesta este motivul pentru care am încărcat instalația lent, am început să creștem progresiv temperatura și presiunea. Suntem undeva la 90%. Asta înseamnă însă mii de blocuri fără agent termic la parametri. Va fi din ce în ce mai bine, dar nu se poate dintr-o dată. Funcționare sub parametri înseamnă că nu ajunge la blocul respectiv temperatura necesară, temperatura este mai scăzută, adică apa este călâie și caloriferele la jumătate”, a adăugat Crețu pentru HotNews.

Termoenergetica Bucureşti anunţa, marţi, că în aproximativ 80% din totalul punctelor, modulelor şi centralelor termice (1.027) au fost încărcate instalaţiile pentru furnizarea căldurii.

Restul instalaţiilor nu s-au încărcat încă deoarece asociaţiile de proprietari au transmis că momentan nu doresc furnizarea căldurii sau mai sunt în desfăşurare lucrări la reţeaua secundară.

 

Ştiri Recomandate

Horoscop. Decembrie, luna SUCCESULUI pentru aceste zodii

Ultima lună a anului 2021 va fi o perioadă puternică din...

COVID-19. Indignare la OMS: Așa nu mai merge! Trebuie făcut

În actuala conjunctură a pandemiei este prioritar "să...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro