Tesla deţine bitcoin în valoare de aproape două miliarde de dolari

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Primele automobile Tesla vor ieşi marţi de pe liniile de asamblare ale uzinei din Germania
Primele automobile Tesla vor ieşi marţi de pe liniile de asamblare ale uzinei din Germania
Compania lui Elon Musk a anunţat că valoarea de piaţă a portofoliului său de bitcoin era de 1,99 miliarde de dolari.

Într-un document remis Autorităţii de reglementare a pieţelor financiare americane (SEC), Tesla, care anul trecut a investit 1,50 miliarde de dolari în bitcoin, a informat că a înregistrat pierderi de aproximativ 101 milioane de dolari de pe urma deprecierii valorii criptomonedei bitcoin. Scăderea valorii criptomonedei bitcoin a făcut ca Tesla să înregistreze pierderi, pe măsură ce a scăzut valoarea portofoliului său de bitcoin.

Anul trecut, pentru scurt timp, Tesla a acceptat şi criptomonede drept formă de plată pentru anumite produse. Însă, directorul general Elon Musk a încetat să mai accepte monede digitale ca mijloc de plată, aducând ca argument îngrijorările legate de impactul asupra mediului al operaţiunilor de minare de bitcoin.

În luna martie a anului trecut, Tesla anunţa că a câştigat 128 de milioane de dolari de pe urma vânzării unei părţi din portofoliul său de bitcoin. În perioada ce a trecut de atunci, Tesla nu a dezvăluit nicio modificare a portofoliului său de bitcoin.

"Minarea" de bitcoin constă în efectuarea unor calcule complexe pe un ordinator pentru a valida tranzacţiile în criptomonede, o activitate deschisă tuturor pe o reţea descentralizată şi care este remunerată prin emiterea de noi bitcoin. O parte importantă a minerilor de bitcoin şi-au mutat operaţiunile în SUA, unde caută surse de energie cu preţuri mici şi un mediu politic favorabil cu privire la criptomonede.

Monedele virtuale sunt o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nu este în mod obligatoriu legată de o monedă instituită legal şi nu deţine statutul legal de monedă sau de bani, dar este acceptată de persoane fizice sau juridice ca mijloc de schimb şi care poate fi transferată, stocată şi tranzacţionată în mod electronic, potrivit Agerpres.

 

Citeşte şi: Top 5 criptomonede sub 1 dolar în care poți investi în 2022

 

Care sunt cele 5 criptomonede de sub 1 dolar în care poți să investești în anul 2022. Ce spune unul dintre cei mai urmăriți vloggeri pasionați de criptomonede.

"Suntem la început de 2022, iar piața cripto are un crush destul de mare, iar foarte mulți dintre voi v-ați gândit să investiți în criptomonede.

Ei bine, vom vorbi despre 5 criptomonede care se află sub un dolar și în care ai putea să investești. Însă, îți spun încă de la început că acesta nu este un video în care eu îți recomand în ce să investești, ci îți recomand să studiezi aceste proiecte. Tu practic nu investești într-o criptomonedă, ci investești într-un proiect.

Vreau să-ți reamintesc și că piața cripto este destul de riscantă și ai putea să pierzi destul de mulți bani. Eu nu sunt un expert financiar și nici unul cripto, dar fac doar recomandări personale despre niște proiecte cripto pe care eu le-am pus la favorite și vreau să le studiez mai mult și consider că ar avea un potențial. Înainte de a investi orice ban, ia fiecare proiect și studiază-l. Abia apoi investește responsabil", susține Wally. Citeşte mai departe aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
Banca Naţională a României
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia
Copil
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik

Grupul MOL a semnat o înţelegere cu Kazmunaygas

Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...

Trenul nou a rămas în gară
Industrie. Foto: Pexels.com
Nvidia / FOTO: Freepik
LM 400 / FOTO: Flichr

Lockheed Martin lansează un nou vehicul spațial

Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...

Marcel Boloș / Foto: Inquam Photos / George Călin
Dolari / sursa foto: Freepik.com
Dumitru Nancu
Dumitru Nancu
Tineri / Foto: Freepik

CCIR a organizat Forumul de Afaceri România – Polonia

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

foto: pexels
Tichete / Foto: DCBusiness

Tichetele scapă de impozitare și contribuții sociale

O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...

Dacia Bigster / sursa foto: Dacia.ro

Vânzările Dacia în Europa au scăzut

Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...

Exploatare minieră
Experții au analizat toate aspectele / FOTO: Freepik

pixel