Tesla pierde potențiali clienți pe fondul declarațiilor controversate făcute de Elon Musk
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Tesla
Tesla
Declarațiile tot mai controversate care ale lui Elon Musk din ultimele luni i-au afectat reputația, lucru care a dus la o scădere abruptă a numărului de clienți care se gândesc să cumpere o Tesla.

Posibilii clienți americani ai Tesla se răzgândesc acum când vine vorba să cumpere produsele vehiculului electric, potrivit Caliber, o companie de informații de piață, relatează Euronews.com

Acest lucru se datorează în principal reputației tot mai proaste a proprietarului Elon Musk, alimentată de declarații extrem de controversate, tweet-uri și politici de dreapta.

"Scorul de considerație" al Caliber pentru Tesla, obținut în exclusivitate de Reuters, a scăzut la 31% în februarie 2024. Aceasta a fost o scădere de 8% față de scorul din ianuarie, precum și o prăbușire abruptă față de nivelul record de 70% din noiembrie 2021.

În schimb, scorurile de considerație pentru alți producători de automobile de vârf, cu modele atât electrice, cât și pe benzină, cum ar fi BMW, Mercedes-Benz și Audi, pentru februarie 2024, au fost toate cuprinse între 44% și 47%.

Reticența cumpărătorilor Tesla a fost alimentată și de faptul că firma a majorat recent prețul mașinilor Model Y cu 1.000 de dolari (927,47 euro). Tesla Model Y a fost cea mai bine vândută mașină din Europa în 2023, cu peste 250.000 de înmatriculări.

Tesla a redus, în schimb, prețurile în China, una dintre piețele sale cheie, în ultimele luni, pentru a concura mai bine cu producătorii chinezi de vehicule electrice (EV), precum BYD. Acest lucru a ajutat compania să înregistreze vânzări robuste anul trecut.

Cu toate acestea, este de așteptat ca Tesla să raporteze în următoarele zile o scădere a vânzărilor în primul trimestru 2024, cel mai probabil din cauza unei combinații de reduceri de cheltuieli din partea clienților, precum și a livrărilor întârziate.

Livrările Tesla, care au atins aproximativ 422.875 de unități în primul trimestru din 2023, sunt așteptate să fie considerabil mai puține în primul trimestru din 2024. De asemenea, prețul acțiunilor companiei a suferit o cădere de aproximativ 30% în primele trei luni ale acestui an, provocând o gaură de aproximativ 40 de miliarde de dolari în averea lui Elon Musk. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel