Tesla scade prețurile în China, pe fondul unei cereri tot mai slabe
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Un autoturism Tesla / Foto: Oana Pavelescu
Un autoturism Tesla / Foto: Oana Pavelescu
Tesla a redus prețurile cu aproape 2.000 de dolari la toate modelele sale din China, după ce a redus prețurile în Statele Unite.

Decizia vine într-un moment în care compania se confruntă cu scăderea vânzărilor și cu intensificarea războiului prețurilor pentru vehiculele electrice (EV), în special împotriva modelelor electrice chinezești mai ieftine.

Producătorul de vehicule electrice deținut de Elon Musk a redus prețul de pornire al versiunii modernizate Model 3 în China cu 14.000 de yuani (1.930 de dolari), până la 231.900 de yuani (32.000 de dolari), arăta site-ul companiei duminică.

Tesla a făcut reduceri similare la prețul de pornire pentru Model Y, de 249.900 de yuani (35.194 dolari), la versiunea standard a Model S, cu 684.900 de yuani (96.456 dolari) și la Model S Plaid cu 814.900 de yuani (114.765 dolari). Modelul X standard costă acum 724.900 yuani (102.090 dolari), iar varianta sa plaid 824.900 yuani (116.173 dolari).

Vineri, producătorul auto american a redus, de asemenea, prețurile din SUA ale vehiculelor Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari. Sâmbătă, a redus prețul software-ului său de asistență pentru șofer Full Self-Driving la 8.000 de dolari, de la 12.000 de dolari în Statele Unite.

Tesla a raportat luna aceasta că livrările sale globale de vehicule în primul trimestru au scăzut pentru prima dată în aproape patru ani, deoarece reducerile de preț nu au reușit să stimuleze cererea.

Producătorul de vehicule electrice a întârziat cu noile actualizări pentru modelele sale mai vehci, deoarece ratele ridicate ale dobânzilor au diminuat apetitul consumatorilor pentru obiecte de mare valoare, în timp ce rivalii din China, cea mai mare piață auto din lume, lansează modele mai ieftine și mai competitive.

Musk a amânat o călătorie planificată în acest weekend în India, unde urma să se întâlnească cu premierul Narendra Modi. Călătoria ar fi trebuit să includă anunțarea planurilor Tesla de a intra pe piața din Asia de Sud, a relatat sâmbătă Reuters.

Musk a declarat lunea trecută că Tesla va concedia peste 10% din forța sa de muncă la nivel global, în condițiile în care producătorul auto se pregătește pentru prima scădere anuală a livrărilor.

Anunțul a venit după serie de speculații care arătau că Tesla a renunțat la planul de dezvoltare a mult-așteptatului său model accesibil în favoarea dezvoltării unui proiect pentru construirea unui taxi autonom. Într-o postare pe X, Musk a spus ca acest lucru nu este adevărat dar, în schimb, nu a mai dat alte detalii despre acest model.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 40,8% până acum în acest an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel