Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
"În primul rând, România nu are capacitatea, pur şi simplu, pentru testare în număr foarte-foarte mare. Testarea în masă ar însemna poate sute de mii de testări zilnice, ceea ce, practic, nu se poate. Nu avem dotările, nu avem personalul pentru aşa ceva şi nici nu este recomandată. Testarea în masă nu este recomandată decât de persoane care vor să pară interesante. Ceea ce este însă recomandat - şi în România de asta tot creşte numărul de testări - este să testăm toate persoanele suspecte sau cazuri posibile. Ştiţi foarte bine că se face anchetă epidemiologică şi toate persoanele sunt testate", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.
Potrivit acestuia, este de apreciat că România a ajuns la 37.000 de teste pe zi.
Pe de altă parte, preşedintele a afirmat că în acest moment nu se discută la nivelul conducerii statului despre închiderea tuturor activităţilor.
Lockdown?
"În acest moment nu discutăm la nivel de conducere a statului despre un aşa-numit lockdown, adică închiderea tuturor activităţilor, ci căutăm soluţii care permit îngrădirea răspândirii virusului, dar în acelaşi timp continuarea activităţilor esenţiale. În definitiv, este nevoie, oricât de îngrijoraţi am fi - şi eu sunt foarte îngrijorat - să găsim un fel de a continua cu toate că avem această pandemie. În această abordare trebuie să încadrăm şi continuarea democraţiei în România. Fără alegeri nu există democraţie. Avem pandemie, în acelaşi timp se termină mandatul Parlamentului şi trebuie să mergem să ne alegem un nou Parlament, dar în condiţii foarte speciale", a spus Iohannis într-o conferinţă de presă.
Citește și Klaus Iohannis a recunoscut: Nu-mi doresc acest lucru
El a subliniat că numărul de locuri la terapie intensivă trebuie crescut în spitalele care pot primi bolnavi de COVID.
"Toate acestea trebuie făcute în acelaşi timp, fiindcă a închide ţara, după părerea mea, nu este o soluţie. Ce am face, închidem ţara două săptămâni, după care ce facem? Iarăşi trebuie să începem de la zero şi atunci este evident că trebuie găsit un just echilibru care ne permite să ne continuăm viaţa în condiţii de pandemie. Nu putem să ne gândim că ne întoarcem într-o lună sau două la normalitate. Ne vom întoarce la normalitate dacă avem grijă acum şi peste o lună, şi peste două şi dacă reuşesc oamenii de ştiinţă să găsească un vaccin, sper, destul de repede", a afirmat Iohannis.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...