Tichete de masă, impozitarea băncilor. Declarațiile premierului Ciolacu
Autor: DCBusiness Team | 18 sep 2023, 12:44
Premierul Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a făcut o serie de declarații pe probleme de interes major pentru români.

Întrebat despre pensiile speciale și despre discuțiile purtate, pe această temă, la Bruxelles, șeful Guvernului de la București a precizat că ”mai sunt trei elemente de închis. Au fost 2 zile la Bruxelles pe această negociere. Sunt trei solicitări, din punctul meu de vedere de foarte mare bun simţ, ale Comisiei şi cred că lucrurile sunt cam finalizate. În privința modului în care se calculează pensia, până acum se făcea pe ultima lună. Comisia vrea pe ultimele 48, deci sunt lucruri mult prea...sunt toate depăşite.

În ceea ce privește supraimpozitarea unui venit excepţional al băncilor, premierul a spus că, din câte a înțeles, ”domnul Boloş a ajuns la un acord cu băncile. Urma să se definească foarte clar ce înseamnă cifra de afaceri. Fiind o detaliere, nu e o cifră de la bănci, nu este aceeaşi cifră de afaceri ca la o altă activitate comercială. Iar băncile au promis că vor specifica foarte clar ce înseamnă cifra de afaceri”, a spus Ciolacu, citat de Radio România Actualități. 

Dacă vor fi impozitate tichetele de masă? ”Nu va fi nimic impozitat. Da, la orice venit se plăteşte CASS, nimeni nu va pierde. Ştiţi foarte bine că s-au mărit de la 30 de lei la 35 şi urmează să ajungă la 40 de lei de la 1 ianuarie”, a menționat premierul, confirmând faptul că, ”într-adevăr, nu se vor mai da în sistemul bugetar tichete de masă la cei care au venituri peste 8.000 de lei net”.

Citește și Ciolacu: Cred că săptămâna aceasta vor fi ridicate pe site-ul Guvernului măsurile fiscale

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Podul Prieteniei intră în reparaţii. Restricţii de trafic

Podul peste Dunăre, între Giurgiu şi Ruse, intră în...

Netflix închide definitiv unul dintre serviciile sale

Netflix a închis în mod oficial vineri serviciul său de...

Ratele cresc din nou. IRCC s-a majorat la 5,96% pe an

Românii care au credite prin IRCC vor plăti mai mulți...

Crossuri externe