Tichete de masă. Ministrul Marius Budăi face ANUNȚUL zilei. Ce se va întâmpla
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
La ce sumă se va ajunge
La ce sumă se va ajunge
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut o serie de anunțuri și precizări importante privind ajutoarele financiare acordate românilor cu venituri mici.

Invitat de postul de televiziune Antena3, ministrul Muncii a fost abordat de Liviu Apostoiu, vicepreședintele Cartel Alfa, care a vorbit, pe fondul acestor ajutoare acordate de stat, de discrimare. 

”Discriminarea nu este doar între pensionarii și salariații care au salariul minim. Este inclusiv între pensionari, pentru că stabilind un nivel de 2000 de lei până la care se dă acest ajutor, pe care eu îl numesc pomană, pentru că pensiile trebuiau să se recalculeze, nu să dăm ajutoare sociale ca oamenii să nu moară de foame. Dacă un pensionar până la 2000 de lei inclusiv primește aceste ajutor, de ce un pensionar care are 2000 și un leu nu primește. Mai mult, acel pensionar care are 2000 și un leu va începe să plătească și impozit, pentru că impozitarea la pensii se face pentru tot ceea ce depășește 2000 de lei. Deci, inclusiv între pensionari a apărut o discrepanță. De ce unii sunt vulnerabili și unii sunt mai puțini vulnerabili?”, a întrebat Liviu Apostoiu. 


”Nu am eu nici o vină că Legea 127 sau Legea pensiilor sau tot ce vrem noi nu au fost prinse ca reformă principală în PNRR și că nu pot modifica și nu pot schimba nimic acum până nu se derulează contractul de asistență. Asta ar fi un aspect. Tichetele și voucherele de hrană vor fi majorate săptămâna viitoare, dacă va trece amendamentul prin Parlament, amendament pe care l-am lucrat personal și care la aliniatul 2 ne va da posibilitatea ca de la 1 iunie să se acorde acele majorări de 30 de lei, de la 20 și ceva de lei cât este acum”, a răspuns ministrul Budăi.

Mereu se vor găsi nemulțumiți   

El a amintit, de asemenea, că, ”pentru angajații din privat, am pus la dispoziția mediuliu privat 200 de lei netaxabili pe care angajații îi vor primi în fiecare lună, a spus Marius Budăi la Antena3, subliniind că, în privința pragului, dacă acesta ar fi fost de 2500 de lei sau de 4000 de lei, cel care ar primi cu un leu mai mult peste această sumă ar fi fost nemulțumit. Ministrul Muncii a declarat că înțelege foarte bine îngrijorarea sindicatelor, dar în această perioadă grea pentru România, trebuie să cântărim foarte bine ceea ce spunem în public. Dar, a adăugat Marius Budăi, ”oricând vom pune un prag, se vor găsi nemulțumiți”. 

Ministerul a adăugat că ”suntem în desfășurarea celeilalte măsuri de până la 1500 de lei venituri, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, cu acele vouchere de 50 de euro din două în două luni până la sfârșitul anului. Iar acum, Ordonanța cu 700 de lei a trecut și, cu siguranță, în luna iulie, în calendarul stabilit, pe fiecare cupon de pensie se va regăsi această sumă”, a spus ministrul Budăi. 

Până la sfârșitul anului, PNRR va fi renegociat

El a adăugat că nu se aștepta ”de la un sindicalist să spună că dăm pomeni. Sunt foarte categoric aici și atunci când încerci și faci tot posibilul să sprini cetățenii și să spui că dai pomeni, eu nu agreez această expresie. În ceea ce privește recalcularea, v-am spus foarte clar că nu este actualul Guvern vinovat, nu este PSD vinovat, că Legea salarizării și Legea pensiei sub forma sub care sunt prinse acum în PNRR într-un procent care ne va condamna până în 2070 la sărăcie mult mai cruntă decât ce este acum”, a spus Budăi. 

Întrebat în legătură cu renegocierea PNRR pe partea de pensii, ministrul Muncii a subliniat că ”perspectiva realistă este că până la sfârșitul acestui an vor reuși să renegociem acest program, astfel încât că se va regăsi altceva acolo, pentru că nu există țară europeană care să fie încorsetată într-un anumit procent cu plata din PIB”, a declarat Budăi la Antena3.   

Citește și Ministrul Muncii a anunțat ce se va întâmpla cu pensiile după 1 ianuarie 2023

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel