TikTok a lansat o funcție care aduce noi oportunităţi pentru cei care fac bani pe această reţea
Autor: DCBusiness Team | 18 sep 2023, 18:17
TikTok
TikTok
Cetățenii americani care utilizează TikTok pot face cumpărături direct de pe această aplicație.

Cunoscuta platformă a lansat marți un magazin de cumpărături online în cadrul aplicației pentru utilizatorii din Statele Unite, potrivit unei postări pe blogul companiei. Această veste vine în urma unor luni de teste a acestei extensii a aplicației.

TikTok Shop le permite utilizatorilor să achiziționeze direct produse care apar în live-urile de pe platformă.

Pentru creatori și influenceri, această funcție ar putea aduce noi surse de venit prin posibilitatea de a conecta direct mărcile pe care le promovează cu urmăritorii lor. TikTok oferă, de asemenea, "Fulfilled by TikTok", o extensie care se ocupă de toată logistica pentru vânzători, inclusiv de depozitare, ambalare și expediere.

"Cu TikTok Shop, le oferim oamenilor un loc unde să experimenteze bucuria de a descoperi și de a cumpăra produse noi fără a părăsi aplicația", se arată pe blogul companiei, arată CNN.

 

Unde este disponibil TikTok Shop

 

Înainte de a fi lansat în SUA, TikTok Shop a apărut în anumite părți din Asia și în Regatul Unit. În Asia de Sud-Est, se află cei mai mulți utilizatori ai aplicației, generând peste 325 de milioane de vizitatori în fiecare lună, potrivit Reuters.

TikTok a înregistrat anul trecut tranzacții în valoare de 4,4 miliarde de dolari în Asia de Sud-Est, în creștere de la 600 de milioane de dolari în 2021.

Spargerea Statelor Unite s-a dovedit și mai dificilă. TikTok Shop, așa cum a fost lansat marți, a fost în teste din noiembrie.

Platforma a renunțat anterior la eforturile de a impulsiona comerțul electronic. TikTok a pilotat o experiență de cumpărături în parteneriat cu Shopify în 2021, care nu a ținut, iar în 2022 au circulat rapoarte potrivit cărora TikTok renunța cu totul la cumpărăturile live în Statele Unite și Europa după ce a avut dificultăți în a se conecta cu consumatorii.

Pentru moment nu compania nu a arătate vreun interes pentru lansarea acestei funcții a aplicației în spațiul european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Podul Prieteniei intră în reparaţii. Restricţii de trafic

Podul peste Dunăre, între Giurgiu şi Ruse, intră în...

Netflix închide definitiv unul dintre serviciile sale

Netflix a închis în mod oficial vineri serviciul său de...

Ratele cresc din nou. IRCC s-a majorat la 5,96% pe an

Românii care au credite prin IRCC vor plăti mai mulți...

Crossuri externe