Băncile europene în picaj accentuat. Un dezastru
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Donald Trump a anunțat că prelungește cu 75 de zile termenul limită impus companiei chineze ByteDance pentru a vinde operațiunile aplicației sale TikTok în Statele Unite, sub sancțiunea interzicerii acesteia în țară, în conformitate cu o lege promulgată în timpul președinției lui Joe Biden.
Imediat după revenirea sa la Casa Albă, pe 20 ianuarie, președintele republican acordase deja companiei ByteDance un prim termen de grație de 75 de zile, care urma să expire sâmbătă.
Sperăm în buna credință
„Acordul necesită mai multă muncă pentru a obține toate autorizațiile necesare”, a explicat Donald Trump. „Sperăm să continuăm să colaborăm cu bună credință cu China, care, din câte înțeleg, nu este foarte mulțumită de tarifele noastre reciproce.”
Potrivit a două surse familiarizate cu dosarul, intervievate de Reuters, un acord ale cărui linii generale fuseseră deja finalizate a fost suspendat deoarece China a informat că îl va respinge, din cauza tarifelor vamale pe care Washingtonul intenționează să le impună.
Acordul prevede ca operațiunile TikTok din Statele Unite să fie separate într-o nouă companie cu sediul în SUA și controlată de acționari americani, ByteDance păstrând doar o participație minoritară, sub 20%. Acordul a fost aprobat de acționarii actuali, de noii investitori, de ByteDance și de guvernul american, a declarat una dintre surse.
Nu vrem să închidem
Produsele chinezești importate de Statele Unite vor fi taxate, începând de săptămâna viitoare, cu un procent de 54%, conform anunțurilor făcute de Donald Trump în această săptămână.
Președintele american a declarat, fără a oferi detalii suplimentare, că administrația sa se află în contact cu patru grupuri diferite în vederea unui eventual acord privind vânzarea TikTok în Statele Unite.
„Nu vrem să închidem TikTok”, a asigurat Donald Trump, în condițiile în care aplicația de partajare video este utilizată de jumătate dintre americani.
TikTok este amenințat cu interzicerea pe teritoriul american din motive de securitate națională, din cauza accesului său la datele personale ale multor cetățeni americani, în baza unei legi adoptate de Congres și promulgate de Joe Biden în aprilie 2024, și validată de Curtea Supremă în luna ianuarie a acestui an.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Noile tarife vamale de 10%...
Mai corect spus, președintele...
Deși înăsprirea sancțiunilor...
Bulgaria se pregătește să...
Consolidarea fiscală și...
Piețele bursiere globale au...
O echipă de cercetători a...
Dacă Tesla nu o duce prea bine,...
În contextul unei crize...
O decizie neașteptată a președintelui american.
Un nou tip de armă de mare precizie.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Grupaj de știri.
Guvernul dă undă verde reluării...
Avertizări ANM: instabilitate...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Seismul s-a produs la ora 4,33.
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
„Oamenii bogați vor veni în...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...