Tinder. "Buton de urgență" pentru cei care nu se simt în siguranţă în timpul unei întâlniri

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Utilizatorii de Tinder care nu se simt în siguranţă în timpul unei întâlniri amoroase în Statele Unite vor putea alerta serviciile de urgenţă
Utilizatorii de Tinder care nu se simt în siguranţă în timpul unei întâlniri amoroase în Statele Unite vor putea alerta serviciile de urgenţă
Utilizatorii de Tinder care nu se simt în siguranţă în timpul unei întâlniri amoroase în Statele Unite vor putea alerta serviciile de urgenţă direct de pe aplicaţia de dating, au anunţat joi reprezentanţii acesteia, citaţi de AFP.

Graţie unui parteneriat cu Noonlight, utilizatorii de Tinder vor putea posta 'în zilele următoare' pe profilul lor unde şi cu cine se află la o întâlnire. De asemenea, aceştia vor putea 'alerta serviciile de urgenţă într-un mod discret şi uşor dacă se simt îngrijoraţi sau au nevoie de ajutor', a explicat filiala Match Group într-un comunicat.

Cum vrea să lupte Facebook cu ”conținutul periculos”

La solicitarea AFP, reprezentanţii Tinder au confirmat că acest lucru va presupune trimiterea unei notificări către 911, numărul de urgenţă care permite contactarea poliţiei din Statele Unite, iar 'operatori instruiţi' vor sorta solicitările înainte de a apela la serviciile publice.

'Noonlight va fi un bodyguard silenţios în cazurile în care sunteţi singuri şi întâlniţi pe cineva pentru prima dată', promite cofondatoarea aplicaţiei Noonlight, Brittany LeComte, într-un comunicat.

'Este prima măsură de siguranţă de acest fel pentru a proteja utilizatorii Tinder chiar şi atunci când interacţiunile lor nu mai sunt virtuale, ci se petrec în viaţa reală', a completat ea.

Disponibil în peste 190 de ţări din întreaga lume, Tinder se află la originea a peste un milion de întâlniri amoroase pe săptămână, potrivit reprezentanţilor săi. Tinder a anunţat joi şi alte măsuri de siguranţă, printre care un sistem de autentificare a utilizatorilor, care vor putea trimite aplicaţiei mai multe fotografii realizate în timp real.

Un sistem de inteligenţă artificială va stabili apoi dacă persoana este aceeaşi cu cea indicată de fotografiile de pe profilul său, iar utilizatorul va deveni astfel 'verificat', ceea ce ar trebui să inspire mai multă încredere celorlalţi utilizatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel