Tinerii din România care pot primi 330 de lei în fiecare lună
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Tineri / FOTO: Freepik
Tineri / FOTO: Freepik
Începând cu sfârșitul acestei luni, noi oportunități se deschid pentru tinerii din România, o șansă ce poate face diferența în accesul lor la educație superioară.

Inițiativa, implementată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în colaborare cu Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare (PEO), și susținută de Ministerul Educației, se concentrează pe sprijinirea elevilor de liceu din clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a. Aceștia pot beneficia de subvenții pe o perioadă de minim 12 luni și maxim 24 de luni.

Scopul programului este de a asigura un acces egal la educație superioară de calitate, indiferent de condițiile socio-economice ale familiilor din care provin acești tineri. În plus, programul își propune să combată abandonul școlar și să ofere sprijin pentru prevenirea acestuia.

Cererile de finanțare pot fi depuse în cadrul programului începând cu 28 martie 2024 și până la data de 31 mai 2024, prin intermediul sistemului informatic MySMIS2021/SMIS2021+.

Subvențiile pentru elevi și studenți nu vor fi achitate în timpul vacanței de vară, iar modalitatea de acordare a subvențiilor va fi stabilită de fiecare instituție de învățământ.

Fondurile europene alocate acestui program sunt de aproximativ 50.000.000 euro, distribuite în două categorii de regiuni. Regiunile mai puțin dezvoltate vor beneficia de o sumă totală de 44.970.414,50 euro, în timp ce regiunea București-Ilfov va dispune de 5.029.585,5 euro. Aceste fonduri sunt parte din Programul Educație și Ocupare 2021 – 2027, în conformitate cu Legea învățământului superior nr. 199/2023.

Programul "Primul student din familie" este văzut ca o componentă esențială a eforturilor naționale de reducere a abandonului universitar și de promovare a egalității de șanse în accesul la educație în rândul tinerilor din România.

Citește și Ce se întâmplă cu alocaţiile pentru copii. Informaţiile ANPIS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel