Clasamentul se bazează pe datele exclusive ale Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA), care întreține cea mai mare și mai precisă bază de date din lume cu informații de călătorie și este îmbunătățite de către Departamentul de cercetare al Henley & Partners.
Sistemul de punctaj al indicelui a fost dezvoltat pentru a oferi utilizatorilor un sistem de notare nuanțat, practic și fiabil de ansamblu a puterii pașaportului lor. Fiecare pașaport este punctat în funcție de numărul total de destinații pe care titularul le poate accesa fără viză. Pentru fiecare destinație de călătorie, dacă nu este necesară nicio viză, atunci un scor de 1 este alocat pentru pașaportul respectiv. Acest lucru se aplică și în cazul în care titularii pașapoartelor pot obține o viză la sosire, un permis de vizitator sau o autorizație electronică de călătorie (ETA) la intrare.
În cazul în care este necesară o viză sau în cazul în care titularul pașaportului trebuie să solicite o autorizație electronică aprobată de guvern (viză electronică) aprobată de guvern înainte de plecare, se atribuie un scor de 0. Același lucru se aplică și în cazul în care au nevoie de un punctaj de aprobarea înainte de plecare pentru o viză la sosire.
Henley Passport Index este clasamentul original și cel mai autorizat al tuturor pașapoartelor din lume, în funcție de numărul de destinații pe care deținătorii acestora le pot accesa fără viză prealabilă. Indicele include 199 de pașapoarte și 227 de destinații de călătorie, oferind utilizatorilor cele mai ample și mai fiabile informații despre accesul și mobilitatea lor la nivel mondial.
Cu date istorice care acoperă 18 ani și analize de specialitate actualizate periodic cu privire la cele mai recente schimbări în ceea ce privește puterea pașapoartelor, indicele este o resursă neprețuită pentru cetățenii lumii și instrumentul de referință standard pentru politica guvernamentală în acest domeniu.
De această dată, locul unu este ocupat de Singapore care ia locul Japoniei după cinci ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
utin cere negocieri directe cu...
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
Românii care vor să câştige...
Grupaj de ştiri.
Tinerii germani şi-au pierdut...
Preţurile de consum în scădere pentru a treia lună...
O tranzacție colosală, care...
Indicii principali au închis...
În era ascensiunii inteligenței...
Unitatea 2 CNE Cernavodă va...
Procesul antitrust împotriva...
Ministrul Finanțelor lansează o serie de avertismente.
Un pas major în automatizarea...
Ferrari nu cunoaște criza: profituri record într-un...
Aprecierea afișată de euro, de...
Bitcoin a crescut semnificativ vineri, depășind în goană...
BNR a comunicat cursul valutar...
Ministrul interimar al...
O deschidere condiționată pentru finanțare comună.
Gazele rusești, din nou pe masa...
Critici directe din partea...