Topul celor mai puternice pașapoarte. România, pe locul 13
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Henley Passport Index arată că România a urcat pe locul 13 în topul celor mai puternice pașapoarte.

Clasamentul se bazează pe datele exclusive ale Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA), care întreține cea mai mare și mai precisă bază de date din lume cu informații de călătorie și este îmbunătățite de către Departamentul de cercetare al Henley & Partners. 

Sistemul de punctaj al indicelui a fost dezvoltat pentru a oferi utilizatorilor un sistem de notare nuanțat, practic și fiabil de ansamblu a puterii pașaportului lor. Fiecare pașaport este punctat în funcție de numărul total de destinații pe care titularul le poate accesa fără viză. Pentru fiecare destinație de călătorie, dacă nu este necesară nicio viză, atunci un scor de 1 este alocat pentru pașaportul respectiv. Acest lucru se aplică și în cazul în care titularii pașapoartelor pot obține o viză la sosire, un permis de vizitator sau o autorizație electronică de călătorie (ETA) la intrare.

În cazul în care este necesară o viză sau în cazul în care titularul pașaportului trebuie să solicite o autorizație electronică aprobată de guvern (viză electronică) aprobată de guvern înainte de plecare, se atribuie un scor de 0. Același lucru se aplică și în cazul în care au nevoie de un punctaj de aprobarea înainte de plecare pentru o viză la sosire.

Henley Passport Index este clasamentul original și cel mai autorizat al tuturor pașapoartelor din lume, în funcție de numărul de destinații pe care deținătorii acestora le pot accesa fără viză prealabilă. Indicele include 199 de pașapoarte și 227 de destinații de călătorie, oferind utilizatorilor cele mai ample și mai fiabile informații despre accesul și mobilitatea lor la nivel mondial.

Cu date istorice care acoperă 18 ani și analize de specialitate actualizate periodic cu privire la cele mai recente schimbări în ceea ce privește puterea pașapoartelor, indicele este o resursă neprețuită pentru cetățenii lumii și instrumentul de referință standard pentru politica guvernamentală în acest domeniu.

De această dată, locul unu este ocupat de Singapore care ia locul Japoniei după cinci ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel