Ministerul, cu sediul pe strada Bercy, și-a accelerat vânătoarea de bunuri ale oligarhilor ruși. Grupul operativ însărcinat cu confiscarea acestor active, format din Trezorerie, Tracfin și Direcția generală a finanțelor publice, a publicat o nouă listă cu 40 de societăți imobiliare care permit marilor averi rusești să achiziționeze sau să controleze proprietăți imobiliare în Franța. Dintre acestea, 31 sunt domiciliate în Franța, 4 în Luxemburg, 3 în Elveția și 2 în Monaco.
De la începutul conflictului ucrainean, 64 de proprietăți de prestigiu, cu o valoare de achiziție de aproximativ 700 de milioane de euro, au fost înghețate în Franța. Până în prezent, adresele acestor proprietăți au fost făcute publice, dar nu și structurile imobiliare care le adăpostesc.
Împiedicarea tuturor tranzacțiilor imobiliare
Prin această nouă listă, Bercy intenționează să se asigure că este respectată înghețarea proprietăților imobiliare ale rușilor. "Vrem să facem lumină asupra acestor structuri, astfel încât să fie evitat orice risc de eludare a măsurilor de sechestrare. Odată ce aceste societăți sunt cunoscute, nu mai este posibil să se profite de opacitatea lor pentru a efectua o operațiune, voluntară sau nu, care ar putea avantaja oligarhul care o controlează. Acest lucru este util în special pentru notari, agenții imobiliari și bănci, care sunt notificați de înghețarea acestor structuri și care, prin urmare, nu pot efectua tranzacții", a explicat Bercy.
Ca urmare a sancțiunilor europene decise împotriva unor personalități apropiate Kremlinului, autoritățile franceze au blocat deja active în valoare de 1,13 miliarde de euro aparținând unor persoane fizice ruse, inclusiv bunuri imobiliare în valoare de peste 709 milioane de euro, nave de marfă, iahturi și elicoptere în valoare de 205 milioane de euro, active financiare în valoare de 195 milioane de euro și opere de artă în valoare de 23,5 milioane de euro.
Citește și Rușii au luat cu asalt piața imobiliară din Turcia
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
UE cere eliminarea imediată a...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
Autoritatea de Supraveghere...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...
O parte a bannerului uriaș...
CSAT a decis luni că evaziunea...
Guvernul a adoptat luni, 30 iunie 2025, o ordonanță de...
United Microelectronics Corp....
Uniunea Europeană a convenit un...
Proiectul de Ordonanţă de...
Proiectul de Ordonanță de...
Curs valutar BNR, 30 iunie 2025.