Toyota și-a majorat considerabil veniturile pe fondul cererii modelelor hibrid
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Toyota
Toyota
Toyota Motor a anunțat miercuri că profitul său trimestrial a crescut de peste două ori față de anul trecut, datorită cererii puternice la nivel mondial pentru vehicule hibride și a unor influența favorabile ale cursului de schimb valutar.

De asemenea, gigantul auto și-a majorat previziunile pentru anul fiscal care se va încheia la 31 martie și și-a mărit dividendele și programul de răscumpărare de acțiuni. Acțiunile sale tranzacționate în SUA au închis miercuri cu o majorare de 6%, confrom Reuters.

Toyota s-a abținut ani de zile să facă investiții mari în vehicule electrice, spunând în repetate rânduri că a considerat că modelele hibrid Toyota, sunt un produs mai bun pentru majoritatea clienților de mașini electrice. Compania a cedat în cele din urmă în iunie, dezvăluind un plan ambițios de a face investiții mari în baterii destinate acestor vehicule și de a crește vânzările de vehicule electrice la 1,5 milioane pe an până în 2026. Marți, compania a declarat că va cheltui 8 miliarde de dolari pentru a extinde o fabrică de baterii aflată în construcție în Carolina de Nord, care va fi inaugurată în 2025.

Dar, în condițiile în care cumpărătorii de automobile, în special în SUA, se îndepărtează de vehiculele electrice pe fondul costurilor de finanțare mai mari și al îngrijorărilor legate de încărcare, Toyota se află acum în poziția de a beneficia de o cerere mai mare pentru produsele lor.

Vânzările de mașini hibrid Toyota au crescut cu 41% față de anul trecut, până la aproximativ 888.000, iar vânzările de modele hibrid plug-in au crescut cu aproape 90% față de anul trecut, până la aproximativ 39.000 de unități. "Vehiculele electrice", inclusiv ambele tipuri de hibrid, modelele electrice cu baterii și vehiculele alimentate cu pile de combustie, au reprezentat 36,4% din totalul vânzărilor globale ale Toyota în trimestrul respectiv, în creștere de la 27,3% cu un an înainte.

Toyota a precizat că profitul operațional din ultimul trimestrul a crescut cu peste 155% față de anul trecut, la 1.440 de miliarde de yeni (9,5 miliarde de dolari). Prețurile puternice ale modelelor hibride ale Toyota, inclusiv noul Prius, au contribuit la creșterea profitului de la an la an.

O parte din creșterea profitului Toyota de la un an la altul a fost determinată de ratele de schimb, mai exact de slăbirea yenului în raport cu dolarul american și euro. În medie, pe parcursul trimestrului, un dolar a valorat 145 de yeni, față de 138 de yeni în același trimestru din 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Scădere istorică a prețului boabelor de cacao

Iar ceea ce a pus capăt ascensiunii la fel de istorice...

Mircea Coșea: BNR a ajuns un alergător singur de cursă lungă

Banca Națională a României a transmis luni, 13 aprilie,...

Şeful Fed anunţă că va mai dura până la scăderea dobânzilor

Jerome Powell, președintele Rezervei Federale a SUA, a...

Grup de influenceri, proces împotriva interzicerii TikTok

Un grup de influenceri TikTok au intentat un proces la o...

Cuprul, tot mai căutat şi mai scump

Cotația “futures” a cuprului a crescut cu aproape 23%...

Ce s-a decis în şedinţa de Guvern de marţi. Află detalii

Actele normative adoptate în cadrul ședinței Guvernului...

Cu cât s-a scumpit manopera în service-urile auto

S-a scumpit serios manopera pentru reparaţiile auto.

China se opune ferm noilor taxe vamale impuse de SUA

China și-a arătat opoziția față de majorarea tarifelor...

Prețul argintului, în creștere: Cauze și implicații

Prețul argintului a înregistrat o creștere semnificativă...

INS vine cu o veste bună privind rata inflației

Cele mai recente cifre publicate de INS privind rata...


pixel