Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Traficul feroviar la frontierele dintre Coreea de Nord și Rusia a crescut în această săptămână la cel mai ridicat nivel din ultimii ani, indicând furnizarea de arme din Phenian către Moscova după ce liderii celor două țări au discutat despre o cooperare militară mai strânsă, conform unui grup de specialiști americani, informează Reuters.
Imaginile din satelit au arătat un număr "fără precedent" de aproximativ 73 de vagoane de marfă la gara Tumangang din orașul nord-coreean de frontieră Rason, se arată într-un raport al proiectului Beyond Parallel Project al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale cu sediul la Washington.
Traficul a fost cu mult mai mare decât cel observat în ultimii cinci ani, a precizat acesta.
Liderul nord-coreean Kim Jong Un și președintele rus Vladimir Putin au avut luna trecută o întrevedere care a durat o săptămână în estul Rusiei, în cadrul căruia au discutat chestiuni militare, despre războiul din Ucraina și aprofundarea cooperării militare și economice.
"Având în vedere că Kim și Putin au discutat despre unele schimburi și cooperare militară în cadrul ultimului summit, creșterea traficului feroviar indică probabil furnizarea de arme și muniții de către Coreea de Nord către Rusia", a declarat think tank-ul, deși nu există dovezi clare asupra acestui fapt din cauza utilizării unor prelate care acopereau vagoanele.
SUA și Coreea de Sud au avertizat că cooperarea militară între Coreea de Nord și Rusia reprezintă o încălcare a sancțiunilor ONU împotriva Phenianului. Acestea și-au exprimat îngrijorarea că Moscova ar putea căuta muniție în Coreea de Nord pentru a-și alimenta stocurile tot mai mici de armament consumate în războiul declanșat contra Ucrainei în timp ce Phenianul ar putea obține ajutor tehnologic pentru programele sale de sateliți de spionaj și rachete.
Coreea de Nord i-a reproșat președintelui sud-coreean Yoon Suk Yeol că a criticat cooperarea cu Phenianul după summit, argumentând că este "natural" și "normal" ca vecinii să mențină relații strânse.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Guvernul s-a decis în privința...
Rating susţinut de apartenenţa...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
SUA apără acordul propus de...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...