Transgaz, Bulgartransgaz, FGSZ, Eustream și SOCAR, memorandum pentru furnizarea de cantități suplimentare de gaze naturale din Azerbaidjan către UE
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Semnare memorandum. Foto: Facebook Virgil Popescu
Semnare memorandum. Foto: Facebook Virgil Popescu
Cooperarea este esențială pentru întărirea securității și independenței energetice, transmite Virgil Popescu, ministrul Energiei.

"Astăzi am semnat Memorandumul de înțelegere pentru încurajarea cooperării între Transgaz (România), Bulgartransgaz (Republica Bulgaria), FGSZ (Ungaria), Eustream (Republica Slovacă) și SOCAR (Republica Azerbaijan).

Documentul de cooperare a fost semnat și de către Rossen Hristov, Ministrul Energiei din Bulgaria, Peter Szijjarto, Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria, reprezentat de către Karel Hirman Ministrul Economiei din Slovacia și de Parviz Shahbazov, Ministrul Energiei din Republica Azerbaidjan, în cadrul unei ceremonii organizată la Sofia, la care au participat și președintele Republicii Bulgaria Rumen Radev, președintele Republicii Azerbaijan Ilham Aliyev și comisarul european pentru Energie Kadri Simson.

Prin întârirea cooperării asigurăm diversificarea rutelor de aprovizionare și furnizarea de cantități suplimentare de gaze naturale din Azerbaidjan către UE prin intermediul coridorului de transport existent al Inelului de solidaritate. Înțelegerea de astăzi arată, din nou, că este ireversibil procesul prin care renunțăm la dependența de gazul rusesc.

Mai mult chiar, am propus sa lăsăm Memorandumul deschis pentru ca și alte state din regiune sa se alăture. Și aici mă gândesc la Republica Turcia, Republica Moldova sau Ucraina. Interconectarea s-a dovedit că nu este doar o măsură de solidaritate, ci un instrument pentru asigurarea aprozivionării și securității energetice", transmite ministrul Virgil Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel