Veniturile din activitatea de exploatare, înainte de activitatea de echilibrare şi de construcţii, s-au cifrat la 761 milioane de lei, în creştere cu 8% faţă de perioada ianuarie - iunie 2022, iar cheltuieli de exploatare înainte de activitatea de echilibrare şi de construcţii au totalizat 728,2 milioane de lei, după un avans de 8%.
La nivel individual, Transgaz a obţinut un profit net de 78,8 milioane de lei, în scădere cu 58% în prima jumătate a acestui an.
"Rezultatul din exploatare la 30 iunie 2023 a înregistrat o creştere de 8% comparativ cu cel realizat la data de 30 iunie 2022. Veniturile din activitatea de exploatare înainte de activitatea de echilibrare şi de construcţii conform cu IFRIC12 sunt mai mari decât cele realizate la 30 iunie 2022 cu 53.218 mii lei. Veniturile din activitatea de echilibrare au înregistrat o scădere de 277.410 mii lei pe seama următorilor factori: preţ de tranzacţionare mai mic cu 219,14 lei/MWh, cu o influenţă negativă de 208.999 mii lei; cantitate mai mică cu 138.208 MWh cu influenţă negativă de 68.410 mii lei. Veniturile din activitatea de construcţii mai mici cu 69.062 mii lei, înregistrate în conformitate cu IFRIC 12, conform căruia veniturile şi costurile aferente serviciilor de construire sau îmbunătăţire a reţelei de transport, în schimbul cărora se înregistrează activul necorporal, trebuie recunoscute în conformitate cu IAS 11", menţionează compania în raportul transmis BVB.
- Cheltuielile de exploatare înainte de echilibrare şi de activitatea de construcţii conform cu IFRIC12 au crescut cu 8% faţă de 30 iunie 2022, nivelul acestora fiind cu 50,3 milioane lei mai mare.
- Cantitatea totală de gaze transportată a fost de 6,36 miliarde metri cubi (minus 1,68%).
- Cheltuielile de investiţii s-au redus cu 60%, la 44,65 milioane de lei, de la 110,97 milioane lei.
Companii consolidate din grupul Transgaz sunt Eurotransgaz (unde Transgaz deţine 100%) şi Vestmoldtransgaz din Republica Moldova (unde Eurotransgaz deţine 75%).
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a devenit, începând cu data de 2 august 2021, asociat cu o participaţie de 25% în capitalul social al companiei de transport gaze naturale Vestmoldtransgaz SRL, ce deţine şi operează conducta de transport gaze naturale Ungheni-Chişinău.
SNTGN Transgaz SA este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport. Transgaz deţine statutul de monopol în transportul gazelor naturale din România şi vehiculează circa 90% din totalul gazelor naturale consumate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...