Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
Ministrul Transporturilor a precizat că, astăzi, în România sunt autorizate pentru transport de persoane 3.618 firme, din care efectuează curse 325, fiind autorizate pentru transport de pasageri peste 39.000 de autobuze, dar fac curse 2.900.
”De aceea, am inceput elaborarea unui proiect de ordin de ministru care să reglementeze activitatea de transport de persoane pe curse regulate interjudeţene. Acest proiect a parcurs toate etapele de dezbatere publică. Acest ordin îşi propune eliminarea exclusivităţii de o firmă deţinută pe un traseu, dă posibilitatea pasagerilor să poată alege între mai multe oferte de transport, îmbunătăţirea condiţiilor de transport pentru pasageri şi concurenţă în piaţă”, a explicat Lucian Şova.
El a ţinut să menţioneze că nu există conceptul de grevă făcut de companii, dreptul la grevă fiind al angajaţilor. ”Ceea ce se întâmplă azi e un boicot organizat care vizează menţinerea unor monopoluri”, a spus Şova.
Transportatorii au renunțt la grevă, activitatea de transport fiind reluată în întreaga ţară, începând cu ora 14.00.
"La intervenţia conducerii Comisiei de transporturi din Camera Deputaţilor, protestul început în toată ţara de membrii Federaţiei Operatorilor Români de Transport - FORT încetează. Domnul Deputat Sorin Bota a comunicat conducerii FORT faptul că marţi, 16.10.2018, are loc o dezbatere având ca subiect situaţia generată de Ministrul Transporturilor şi a lansat către domnul preşedinte Augustin Hagiu invitaţia de a participa. FORT salută poziţia exprimată de Comisia de Transport din Parlament, raportat ordinului ce face obiectul protestelor organizate la nivel naţional şi va fi reprezentată la această dezbatere extrem de importantă", se arată într-un comunicat al federaţiei.
În opinia reprezentanţilor FORT, mesajul venit din Parlament "demonstrează clar că ordinul de ministru este istorie în acest moment".
Companiile de transport judeţean şi interjudeţean din toată ţara au intrat în grevă joi, solicitând retragerea unui proiect de ordin al ministrului de resort, prin care firmele care operau deja un anumit traseu nu mai au prioritate la noile licitaţii, a declarat, Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor de Transport din România (FORT).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...