Transportul feroviar SNCF are nevoie de ajutorul statului
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Măsurile de izolare introduse în Franţa la data de 17 martie, în contextul crizei coronavirusului, au diminuat cifra de afaceri a companiei publice de transport feroviar SNCF cu aproximativ două miliarde de euro
Măsurile de izolare introduse în Franţa la data de 17 martie, în contextul crizei coronavirusului, au diminuat cifra de afaceri a companiei publice de transport feroviar SNCF cu aproximativ două miliarde de euro
Măsurile de izolare introduse în Franţa la data de 17 martie, în contextul crizei coronavirusului, au diminuat cifra de afaceri a companiei publice de transport feroviar SNCF cu aproximativ două miliarde de euro, a declarat sâmbătă directorul general de la SNCF, Jean-Pierre Farandou, adăugând că operatorul ar putea avea nevoie de un sprijin din partea guvernului, transmite Reuters.

Cu peste 24.500 de decese din cauza coronavirusului, autorităţile franceze au cerut populaţiei să rămână acasă şi să evite transportul public.

Teodorovici despre economie: Mă tem că o va "îngheța" “MANDOLINA” finanțelor românești

"Este adevărat că SNCF a suferit şocuri violete, şocuri exterioare" a declarat Jean-Pierre Farandou pentru postul de radio France Inter, evocând cele două luni de grevă împotriva reformei pensiilor, care au costat operatorul feroviar un miliard de euro la trecerea din 2019 în 2020, urmate apoi de măsurile de carantină introduse pentru a frâna răspândirea coronavirusului. "Pentru moment, din cauza coronavirusului, ne lipseşte o cifră de afaceri de două miliarde de euro" a spus Farandou.

Potrivit directorului SNCF, compania va fi nevoită să îşi reducă investiţiile şi să diminueze costurile de finanţare, dar ar putea de asemenea să se adreseze acţionarului său principal, statul francez, pentru un ajutor destinat echilibrării conturilor. "Nu este anormal să ne gândim la un plan de ajutor pentru SNCF", a subliniat Farandou, făcând o paralelă cu sprijinul oferit Air France şi Renault.

Farandou a mai spus că reducerea costurilor ar putea să se traducă şi prin eliminarea unor posturi, acest lucru depinzând de cât de rapidă va fi revenirea la normalitate. "Dacă revenirea va fi una lentă şi vom avea mai puţine trenuri decât în trecut, nu va fi anormal să ajustăm nivelul forţei de muncă la volumul de activitate. Deocamdată este prea devreme să avansăm cifre dar subiectul este pe masa discuţiilor şi îl vom examina atunci când va veni momentul" a spus directorul SNCF.

Guvernul de la Paris a dezvăluit deja planuri pentru a ajuta compania aeriană Air France şi constructorul de automobile Renault cu împrumuturi garantate de stat. În cazul Renault, Comisia Europeană a şi aprobat un împrumut de cinci miliarde de euro garantat de statul francez pentru grupul auto Renault, un ajutor destinat să limiteze impactul economic al pandemiei de coronavirus

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel