Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
Producătorul italian de articole de lux Prada a anunţat joi că a ajuns la un acord pentru preluarea rivalului Versace de la grupul american Capri Holdings, într-o tranzacţie în numerar evaluată la 1,25 miliarde euro care aduce laolaltă două dintre cele mai mari nume din sectorul de fashion din Italia, transmite Reuters.
Înfiinţată în 1978 de stilistul Gianni Versace şi fratele său Santo, Versace este un nume de referinţă în moda italiană.
"Suntem încântaţi să primim Versace în interiorul grupului Prada şi să construim un nou capitol pentru un brand cu care împărtăşim un angajament puternic în materie de creativitate, artizanat şi moştenire", a declarat preşedintele director general de la Prada, Patrizio Bertelli.
Aprobată de Consiliile de Administraţie de la Prada şi Capri Holdings, operaţiunea ar urma să se finalizeze în al doilea semestru al acestui an.
Fuziunea acestor două mărci legendare va da naştere unui grup de lux italian cu o cifră de afaceri de peste şase miliarde de euro pe an, capabil să concureze mai bine cu giganţii sectorului precum LVMH şi Kering.
Acordul merge în sens invers faţă de tendinţa din ultimii ani, în care am văzut cum mai multe nume mari din moda italiană, precum Gucci, Fendi sau Bottega Veneta, au trecut sub controlul rivalilor francezi.
Preţul plătit de Prada pentru Versace este unul semnificativ mai mic decât cel de aproximativ 2,15 miliarde de dolari, inclusiv datoriile, pe care grupul american Capri Holdings (care mai deţine şi casele Michael Kors şi Jimmy Choo) l-a plătit în anul 2018 pentru a cumpăra Versace. La acea dată casa de modă Versace era deţinută în proporţie de 80% de familia fondatoare şi 20% de fondul american BlackRock.
Chiar dacă Italia controlează aproape jumătate din producţia mondială de articole personale de lux, ţara nu are un grup de o mărime comparabilă cu cea a giganţilor francezi LVMH şi Kering. Prada este cel mai mare grup de fashion din Italia cu o capitalizare de piaţă de aproximativ 14 miliarde de euro, cu mult sub cea a LVMH, proprietarul Louis Vuitton.
De asemenea, veniturile combinate ale primilor cinci jucători italieni de pe piaţa articolelor de lux (Prada, Moncler, Ermenegildo Zegna, Brunello Cucinelli şi Ferragamo) sunt mai mici decât vânzările de aproximativ 17 miliarde de euro ale Kering.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...