AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Autoritatea antitrust din Japonia a anunțat, după mai puțin de două săptămâni de ”anchetă”, că fuziunea dintre producătorul consolei Xbox și editorul american de jocuri nu pare să „restrângă semnificativ concurența” în sectorul jocurilor video, indiferent de segmentul de piață.
Sony este foc și pară
La sfârșitul săptămânii trecute, autoritarea de reglementare a Marii Britanii a ajuns la o concluzie similară, și anume că, ”pe ansamblul ei, operațiunea nu va duce la o reducere substanțială a concurenței pe zona jocurilor pe consolă în Regatul Unit”. La începutul lunii februarie, CMA și-a exprimat totuși îngrijorarea cu privire la această preluare, în special din cauza francizei Call of Duty; autoritatea se temea că, până la urmă Microsoft îl va rezerva doar pentru jucătorii din ecosistemul său. A fost argumentul invocat inclusiv de Sony (PlayStation) - rival direct al Microsoft -, care este foc și pară din cauza acestei tranzacții, capabilă să-i zdruncine poziția de lider pe piața consolelor de jocuri.
Pentru a calma spiritele, Microsoft a încheiat mai multe „afaceri”, menite să permită Call of Duty și/sau catalogul său de jocuri interne disponibile pe ecosistemele giganților din sector (Nintendo, Steam, Nvidia), dar și pe platforme mai puțin renumite de „jocuri în cloud” (Boosteroid, Ubitus). Un acord pe care Sony a refuzat, cu încăpăţânare, să-l semneze, pentru a continua să facă presiuni asupra tranzacției.
Pentru Microsoft, greul nu a trecut însă
Dar dacă Microsoft a marcat puncte, nu înseamnă că a trecut toate hopurile. În Europa, Bruxelles-ul se află încă în faza aprofundată a investigației sale și urmează să-și prezinte concluziile pe 22 mai. De cealaltă parte a Atlanticului, Comisia Federală pentru Comerț (FTC) a depus o plângere la începutul lunii decembrie în vederea blocării operațiunii, demers ca va intra în examinarea justiției americane vara viitoare.
Între timp, piețele financiare sunt din nou optimiste cu privire la rezultatul tranzacției. De la începutul lunii februarie, prețul acțiunilor Activision a crescut cu aproape 18%, ducând capitalizarea bursieră la 66 de miliarde de dolari. Este practic suma pregătită de Microsoft pentru a pune mâna pe editorul Call of Duty.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...