Tranzacțiile lui Warren Buffett, un semnal că se va întâmpla ceva

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Warren Buffett
Warren Buffett
Sau cum vede un miliardar operațiunile pe care marele investitor american Warren Buffett le face la bursă.

În scrisoarea anuală pe care fondul speculativ Greenlight Capital o adresează nu doar acționarilor, dar și tuturor jucătorilor de pe piață, fondatorul companiei, miliardarul David Einhorn, scrie, printre altele, că, în prezent,  investitorii alimentează ceea ce pare a fi cea mai scumpă bursă din ultimele decenii. 

Cel mai bun pe care l-am văzut vreodată

Omul de afaceri subliniază rolul lui Buffett în modelarea tendințelor, ajungând la concluzia că, judecând după ultimele vânzări decise de cel supranumit Oracolul de la Omaha, acum nu este probabil un moment bun pentru o expunere puternică la acțiuni.

„Cu toate că domnul Buffett afirmă în mod repetat că este imposibil de anticipat evoluțiile pieței de capital,  nu putem ignora faptul că el a fost unul dintre cei mai buni prognozatori de piață pe care i-am văzut vreodată”, consideră David Einhorn. 

O sumă record de numerar

De amintit că cel mai influent investitor de pe planetă și-a redus pozițiile pe acțiuni și a ales să acumuleze cash. Până la jumătatea lunii august, Buffett a strâns, astfel, suma record de 189 de miliarde de dolari în numerar și de atunci a continuat să obțină profituri din acțiunile de succes.

Deși Greenlight nu interpretează mișcările din portofoliul lui Buffett ca o predicție a unei viitoare posibile prăbușiri a bursei de pe Wall Street, ceea ce ar putea antrena o undă de șoc în întreaga lume, fondul subliniază că Buffett s-a retras din joc înainte ca piața să devină prea agitată în anii 1960, revenind după ce lucrurile s-au calmat, după care a vândut o serie de partipații înainte de prăbușirea din 1987.

Spectator de pe margine 

„Se poate spune că postura de spectator de pe margine într-un moment de cumpănă pentru piețele în scădere a fost cauza subestimată a randamentelor sale excepționale pe termen lung”, se arată în scrisoare. „Iată de ce, ultimele vânzări de acțiuni aflate în portofoliul lui Buffett trebuie privite ca un avertisment, ca un semnal. La fel cum foarte interesantă și demnă de toată atenția este și graba lui Buffett de a construi rezerve uriașe de numerar.”

Oricum, concluzionează Favid Einhorn în scrisoarea companiei sale, ”un lucru este cert, și anume că trebuie să fim mai selectivi pe piață în următoarele luni și să studiem mai mult pentru a găsi cele mai bune acțiuni”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel