Contorul nou, necesar când trecem pe piața concurențială de energie?
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Contor electric
Contor electric
Românii mai au timp până pe 30 iunie 2021 să aleagă o ofertă de pe piața concurențială. Contractele vechi cu prețurile universale vor înceta odată cu terminarea lunii iunie.

Însă cei care se vor afla în această situație nu li se va tăia curentul ci vor plăti un nou preț care va fi mult mai mare deoarece dispare compensația care a fost acordată până acum de stat.

Ce variante există

Dacă aveți în derulare un contract încheiat la prețul pentru serviciul universal, puteți alege una dintre următoarele patru variante:

1. Acceptați o ofertă de pe piața concurențială, din partea furnizorului actual, fie prin intermediul formularului de selecție oferte transmis împreună cu factura până la data de 30.06.2021, fie prin semnarea unui nou contract pentru orice ofertă din portofoliul acestuia;

2. Încheiați un contract pe piața concurențială, cu un alt furnizor, licențiat de ANRE;

Virgil Popescu: Prețurile mari la energie, rezultatul speculațiilor - Interviu

3. Păstrați contractul la preț de serviciu universal încheiat cu furnizorul actual de electricitate, la prețul din oferta de serviciu universal valabilă pentru o perioadă de aplicare comunicată de către acesta;

4. Optați pentru oferta de serviciu universal a altui furnizor de ultimă instanță.

Ce presupune schimbarea furnizorului sau a contractului

Schimbarea contractului și a furnizorului nu presupune niciun cost și nici nu este necesară schimbarea contorului dacă se trece pe piața concurențială.

Schimbarea nu aduce modificări în distribuția energiei electrice, iar măsurarea energiei electrice consumată se va face la fel. În plus, operatorul de distribuție va continua să efectueze intervențiile și verificările necesare, fără niciun fel de modificări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel